Pressemelding: Dobbel pallplass for Schjerpen i Italia

Etter en suksessfull sesongåpning for Aleksander Schjerpen i mai, var det i helgen duket for neste runde i det Italienske GT mesterskapet.

Denne gangen på Misano World Circuit, like ved San Marino. Banen er mest kjent for å arrangere verdensmesterskap i motorsykkel, men også en rekke andre store internasjonale løp, og arrangerte tidligere Formel 1.

Etter en flott sesongåpning, med dobbel seier til Schjerpen, gikk de inn i helgen med ledelse i sammendraget, og med det også et handikap.  Arrangøren ønsker å gjøre løpene så jevne som mulig så førerne får tidstillegg i forhold til hvor de ligger i totalsammendraget.

Schjerpen, deler bil med Italienske Alessandro Marchetti, og kjører for Nova Race Mercedes AMG laget. Det skulle tidlig vise seg at duoen hadde god hastighet også rundt Misano-banen, Alessandro kvalifiserte seg inn til en 2.plass, mens Aleksander kvalifiserte seg inn til 1.plass til de to løpene som skulle kjøres.

I første løp var det Alessandro som startet løpet, og etter en god start tok han ledelsen. Men etter en påkjørsel fra en av BMW bilene, som ble kjørt av Timo Glock, måtte de gå fra å holde ledelsen i løpet, til å berge pallplassen. Bilen fikk skader bak, men Aleksander klarte å fullføre løpet på en tredje plass.

I andre løpet var det Aleksander som startet. Dette løpet ble stort sett preget av avkjøringer og sikkerhetsbil på banen. Aleksander fikk kun tre runder i sitt stint, uten at det var sikkerhetsbil. Alessandro avsluttet løpet og kjørte til slutt inn til en solid andre plass. Verdifulle poeng for mesterskapet, ifølge Aleksander.

Etter løpet møtte Elverumsingen Italiensk presse;

«Vi kom til dette løpet og visste at det ville bli tøft, da vi hadde tidstillegg siden vi vant forrige gang. Vi måtte bare gjøre det vi kunne for å levere best mulig resultat. Det føler jeg at vi gjorde. Litt uheldig i begge løp med påkjørsel og mye sikkerhetsbil, men Alessandro (Marchetti) og teamet har gjort en fantastisk jobb hele helgen, og vi har levert en god helg alt i alt. Nå fokuserer vi på neste løp og skal komme ennå sterkere tilbake.»

Neste løp i det Italienske GT mesterskapet er på legendariske Imola like utenfor Bologna i september.