Pressemelding: Dobbeltseier til Tveiten Sollie

13 åringen tok sin første seier i Tierp for 14 dager siden og dro til Finland med delt ledelse i mesterskapet med svenske Hampus Hagstöm.

Det starter faktisk dårlig, Olliver sliter med frembremser utover dagen på sin Speedcar. Det er veldig nærme en snurring i semifianlen som han leder. Alle poeng er viktig i mesterskapet, det deles ut poeng i kvalifisering, semifinaler og finale.

Før finalen finner teamet løsningen og i Finalen er det første karten fungere opptimalt på mange timer, men det skal holde. En perfekt start rett i ledelse for Hagström. Olliver står i mot et enormt press fra svensken som ser ut til å ha et høyere tempo inne, men Tveiten Sollie kjører 100% perfekt i situasjonen.

Et bra jokerspor gjør at det blir denne stillingen over mål og Olliver vinner på lørdag. Søndag er alt mye bedre, det starter med en bestetid. Det fortsette bra, men Hampus vinner kvalet igjen. Begge vinner hver sin semifinale med god margin.

Ekstra gledelig er det at Olliver får med seg sin teamkompis Theo Johansen inn i finalen etter en 2. plass i semfinalen. Dermed er det stor jubel i RX Evolution, både i Norge og Finland. Atle er med Ollier og Theo på alle løpene, mens den andre delen av Skaar Racing Team, Frode styrer på hjemme.

Helt ærlig trodde jeg det skulle bli vanskelig å kopiere lørdagen, og en andreplass ville vært bra forteller Frode Skaar. Men når Olliver drar en perfekt start igjen og klarer stikke inn nesa rett foran Hagström og samtidig opparbeide en ledelse på 10 meter etter et par runder ser det veldig bra ut.

Men igjen, Hagstöm finner det ekstra tempoet og kommer opp i rygg på Olliver og det blir en vanvittig flott kamp de siste rundene, noe av det bedre som har vært kjørt i CrossCar Junior på lang tid. At gullet nå står mellom Norge og Sverige ser ut til å være klart, men denne kampen er langt fra avgjort.

De to har fått en ledelse ned til nr 3.  på mange poeng, men det skiller kun 3 poeng med Tveiten Sollie og Hagstöm i favør Nordmannen. Alt skal avgjøres på Olliver sin 14 års dag i Tyskland i august, men før den tid skal de kjøre dobbeltrunde i i Nord-Sverige; Alvsby, og en dobbeltrunde i Danmark.