Pressemelding: Drømmestart med hjemmeseier for Oliver

Drømmestart på gulljakten for rallyfører Oliver Solberg. 21-åringen tok karrierens første seier i Rally2-klassen under VM-runden på hjemmebane i Rally Sverige.

Den svensknorske rallyføreren vant for snaut to og et halvt år siden en VM-runde (Estland) i tredje største klasse. Triumfen i svenske Umeå på nest øverste nivå søndag kom i første forsøk med hans nye team, TokSport.

– En fantastisk helg. Og for en utrolig lettelse. Bilen og teamet fungerte veldig bra, og vi gjennomførte løpet på en stabil og smart måte, sa Oliver Solberg.

Solberg startet offisielt sin VM-sesong i Umeå. Målet er å vinne gullet til slutt.

Ledelse på mer enn 50 sekunder før siste dag ble forvaltet på beste vis i løpet av søndagens tre fartsprøver. Solberg og kartleser Elliott Edmondson kjørte på sikkerhet fram til siste fartsprøve, der duoen slo til med løpets åttende fartsprøveseier.

Dermed plukket Solberg med seg maksimalt med ekstrapoeng på den såkalte Power Stage.

– Vi holdt bra fart, kjørte kontrollert og hadde ingen problemer.

Seieren er ekstra morsom ettersom det var jevn og hard kamp mellom mange sjåfører, sa 21-åringen.

Til slutt var avstanden sammenlagt 42,3 sekunder til nærmeste utfordrer, norske Ole Christian Veiby.

Neste VM-runde i rally kjøres i Mexico 16. til 19. mars.

Rally Sweden, 9-12 February 2023, Result WRC2

1 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (SWE/GBR), Škoda Fabia RS Rally2 2:33:42.6 hours
2 Ole Christian Veiby/Torstein Eriksen (NOR/NOR), VW Polo GTI Rally2 +42.3 seconds