Pressemelding: Elektrisk crosskart deltok på Hamar

I helga var over 20 Crosskart Mini førere til start på Hamar. Crosskart kan kjøres fra det året man fyller 6 år, og det var mange unge håpefulle til start. En av de som kjørte sitt aller første løp var Marielle Nilsen fra Numedal.

Ikke nok med at det var 9 åringens aller første løp. Dette var også det første løpet i Norge der Elektrisk Crosskart fikk teste seg mot de øvrige bensin kartene, og dette gikk som ventet utmerket i en klasse der alle er vinnere.

Det stilte til start to elektriske Crosskarter. En av disse var E-CROSS som er bygget for 5 år siden av Skaar Racing Team. Over 100 barn har prøvekjørt denne karten som har gått over 50 timer uten problemer på Gardermoen.

-Jeg skal være den første til å innrømme at den må justeres litt opp, ler Frode Skaar, en av gründerne i prosjektet. Marielle gjorde en god jobb og kjørte bedre og bedre utover lørdagen. Siden karten har vært brukt til prøvekjøring har vi hatt dårlig responstid på gassen med overlegg til vårt formål på Gardermoen.

Ellers fungerte alt perfekt, det var bare litt lading og vask mellom lørdagen og søndagen på Hamar. Nå gir dette løpet motivasjon til å fortsette arbeidet i tiden fremover, og dette skal gi en enklere inngang til bilsporten for barn.

-Vi kommer til å fortsette å tilby prøvekjøring på Gardermoen, og ca 10% av hele startfeltet med 116 karter til start kommer via første test i vår E-CROSS. En av disse var Marielle som kom til oss bare dager etter hun fylt 9 år i august.