Pressemelding: Emil til topps!

 

I helgen ble den fjerde runden i ADAC GT 4 Germany kjørt på Lausitzring i Tyskland. Løpene går på seks forskjellige baner i Europa, samtidig som DTM serien. Denne helgen imponerte Emil Gjerdrum og teamkamerat Alex Connor fra BWT Mücke Motorsport i sin rosa Mercedes-AMG GT4 med seier i juniorklassen og fjerde plass totalt.

For søndagens løp la makker Alex (19) fra De Forente Arabiske Emiratene/UK et solid grunnlag med femte beste kvalifiseringstid blant 27 team med total 54 førere. Ved fører bytte halvveis i løpet overtok 16 år gamle Emil bilen på en fjerdeplass som han holdt helt til mål.

Med 32 grader i skyggen og mer enn 50 grader inne i bilen ble det en utholdenhetsprøve for unggutten fra Asker. Duoen vant seriens juniorkategori for førere under 21 år og sikret en fjerde plass totalt. Viktige poeng i mesterskapet og en veldig bra innsats fra begge i et sterkt startfelt som består av unge talenter og erfarne sjåfører fra internasjonal GT racing. Emil er fortsatt den yngste føreren i mesterskapet – og viser allerede at han har det som skal til for å henge med i toppen til tross av sin alder og korte erfaring i bil.

«Vi er veldig godt fornøyd med helgens resultat og jeg gleder meg allerede til resten av sesongen», sier Emil. «Jeg trives veldig godt hos BWT Mücke Motorsport og får her anledning til å lære masse og utvikle meg videre. Det er skikkelig gøy å kjøre løp med en så rå bil med over 550 hk og toppfart over 260 km/t. Det er også utrolig mange bilentusiaster og fans som tilskuere, og jeg er ennå ikke helt vant med å signere bilder av meg selv til fremmede fans som liker det man gjør».

Emil ser frem til neste løp på Sachsenring i Tyskland 8-10. september, men først skal han delta i den siste NM runden på Våler førstkommende helg med en helt annen bil.

Emil er en del av Team Norway – Juniorlandslaget, Norges Bilsportforbund og kjører for KNA Varna.

I 2023 er ADAC GT4 Germany en bygget videre på tidligere DTM Trophy og GT4 Germany. Alle løp går samtidig som DTM serien og har rundt 120 000 tilskuere på hver løpshelg. ADAC GT4 Germany kjøres som et ‘mini’ langløp på 1 time med sjåførbytte omtrent halvveis. Hver sjåfør kvalifiserer for hvert sitt løp. Emil kjører full sesong i denne serien som består totalt av 12 løp som kjøres på Oschersleben, Zandvoort, Nürburgring, Lausitzring, Sachsenring og Hockenheimring. Emil deltar også i enkelte løp i GT4 European Series som er en anerkjent internasjonal serie i Europa..

BWT Mücke Motorsport har vært suksessfulle i internasjonal motorsport i over 20 år og har vært aktive i alle F3 juniorklasser, FIA F3, GP3 som en del av Formel 1, DTM og ADAC GT MASTERS. I mange år har BWT Mücke Motorsport vært aktive og stått i mange år for Red Bull Junior Team satsningen og vært fabrikks team for Mercedes i F3 og DTM. Mange internasjonale profesjonelle sjåfører har blitt utviklet av BWT Mücke Motorsport som for eksempel: Sebastian Vettel, Sergio Perez, Pascal Wehrlein, Robert Kubica, Sebastien Buemi og Lando Norris.

 

 

 

Foto: @gruppec_photography