Pressemelding: Esportutøvere som profesjonelle racingsjåfører?

RacingLab og Carx vil i år gi en del av sine Esport sjåfører muligheter til å vise om simulatorer ferdighetene vil gjenspeile seg på virkelige racing baner.

RacingLab Esport har flere av Norges beste SIM sjåfører. I 2023 vil disse også få mulighet til å vise seg frem innen virkelig racing. Det er flere av disse sjåførene som aldri har kjørt på en racing bane i virkeligheten.

Planen er at man skal kjøre 2 serier i 2023. Den Norske langdistanse serien, Norsk FunSport. I denne serien vil det bli to 8 timers løp i forbindelse med Artic Circle Midnight Cup og forhåpentligvis et 24 timers løp til høsten.

Og man skal være med i tilsvarende serie i Sverige, Swedish Touring Car Championship.(STEC). Her vil det bli 7 langløp i løpet av sesongen.

CarX ved Torfinn Strengen: Vi synes dette er et spennende prosjekt. Og vi tror det vil vise at overgangen fra Simulator til virkelig racing vil være liten for disse profesjonelle sjåførene. Disse sjåførene har som oftest ti talls flere timer bak rattet enn virkelige sjåfører gjennom en sesong. Årets sesong vil være et prøve prosjekt for å se hvilke klasser det skal kjøres i sesongen 2024.

 

RacingLab Esport Team Manager, Daniel Størkersen vil også være Team Manager for deres satsning på virkelig racing. Daniel har selv erfaring både Touring cars og GT biler.

Teamet skal også delta i et av de store Esport racene dette året : 12 timers løpet på Sebring 26 mars.

Daniel Størkersen: Våre sjåfører er vant til endurance løp, både 12 timer og 24 timers løp, så jeg er overbevist om at alle vil håndtere overgangen meget bra. Og ved siden av selve kjøringen, har de mange års erfaring fra simulator på dette med å ta vare på dekkene og tenke fuel strategi.