Pressemelding etter hendelse på Lånke

NMK Trøgstad

Pressemelding etter hendelse under NM runde i rallycross på Lånke.

NM runden i rallycross på Lånke nå i helgen fikk et tragisk utfall. Først en hendelse med en stygg rundvelt på banen for Morten Madsen Moe, deretter opplever vi bortgang av en av våre kjære, Lars Kristian Moe «Sofus».

Serien av hendelser starter med at Morten er involvert i en stygg rundvelt på banen. Morten kom ut av hendelsen mørbanket og med brudd i nakken. Han ble tatt godt hånd om av helsepersonell og har ikke fått noen lammelser. Legene forventer at han vil bli helt frisk igjen, men han må belage seg på mange uker i ro og med nakkekrave.

Etter at ulykken på banen var ryddet opp, så finner man Sofus livløs i teltet som teamet hadde i depot. Han hadde fått hjertestans og ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim. Dessverre sto ikke hans liv til å redde og Sofus gikk bort på søndag ettermiddag. På nåværende tidspunkt kjenner vi ikke detaljene i hvorfor han fikk hjertestans.

Arrangementet ble avlyst etter hendelsen og vi i NMK Trøgstad berømmer løpsledelsen på Lånke for en profesjonell håndtering av situasjonen.

Alle i miljøet er preget av hendelsen og våre tanker går til familie og venner. Sofus vil bli dypt savnet og våre kondolanser går til alle pårørende.

Styret
NMK Trøgstad

-Pressemeldingen er sendt ut i samråd med foreldrene til Sofus