Pressemelding: Femteplass og Power Stage-poeng for Oliver

Rallyfører Oliver Solberg sikret sesongens nest beste VM-plassering da 21-åringen kjørte inn til femteplass sammenlagt i Rally New Zealand natt til søndag.

Dermed har den svensk-norske Hyundai-føreren landet to topp 5-plasseringer på rad i rally-VMs største klasse. Forrige måned fullførte han til karrierebeste fjerdeplass sammenlagt i Rally Belgia.

Enda en milepæl ble nådd da 21-åringen for første gang fikk med seg ekstra VM-poeng etter fjerde beste tid på siste fartsprøve i løpet; såkalt Power Stage.

– Å få til det for første gang i Rally New Zealand, er ekstra kult og minneverdig for meg. Målet for løpet var å gjennomføre og få verdifull erfaring med de spesielle veiene på New Zealand. Det er veldig viktig for framtida å forstå hvordan bilen fungerer på disse veiene, sa Oliver Solberg.

Et teknisk problem lørdag sørget for at løpet ikke ble helt perfekt, men to fjerdeplasser i VM-rundens fartsprøver viste at Hyundai-føreren har toppfarten inne.

Solberg endte 3.55,3 minutter bak løpsvinner Kalle Rovanperä, som dagen etter 22-årsdagen ble tidenes yngste verdensmester i rally. Finnen vant sesongens sjette seier på elleve løp.

To VM-runder gjenstår av sesongen. Neste VM-runde i Spania finner sted

20.- 23. oktober. VM avsluttes i Japan 10.- 13. november.