Pressemelding: Femteplass og viktige VM-poeng for Veiby

For første gang har det vært kjørt VM-rally på vinterføre i Finland, etter at den klassiske runden i Sverige ble avlyst på grunn av pandemien.

Totalt 10 etapper i området rundt julenisse-byen Rovaniemi har blitt kjørt, og det med sterk konkurranse i WRC2-klassen, hvor blant annet tidligere WRC-sjåfører Esapekka Lappi og Andreas Mikkelsen stilte til start. Problemer med gasspedalen og noen utfordringer med å finne riktig oppsett for best mulig grip, gjorde at det ble litt tidstap for Ole Christian i starten. Utover i løpet stemte alt bedre, farten økte og det ble både andre og tredje tider på fartsetappene, like bak Lappi og Mikkelsen.

 

– Det har vært ett fantastisk løp her i Finland. Helt utrolige raske prøver, perfekte vinterforhold, rett og slett ett eventyr å konkurrere her. Vi ender opp med en femte plass, og det var ikke helt etter planen. Visste det ville bli tøft i teten, med to wrc-sjåfører i klassen, men hadde allikevel håpet på å være med i nærheten av dem. Vi fikk problem med at gassen hang seg opp på fredag kveld, og tapte en god del på det. På lørdag brukte vi litt tid på å finne riktig oppsett for optimalt grip, men det kom seg utover dagen. Både lørdag ettermiddag og søndag har vi kjørt fort og satt andre og tredje raskeste tider på prøvene, rett etter Lappi og Mikkelsen. Ble tredje plass på power stage i dag, og vi får med oss 3 poeng som kan bli viktige senere, sier Ole Christian.

Det ble til slutt en femte plass i WRC2-klassen på Ole Christian og kartleser Jonas Andersson. Tredje raskeste bil på løpets Power Stage ga også 3 ekstra VM-poeng som teller i sammendraget.

 

WRC2 Resultater Arctic Rally 

1 Lappi

2 Mikkelsen +47,7

3 Gryazin +1.30,3

4 Brynildsen +2.44,9

5 Veiby +2.54,2

6 Prokop +7.00,1

 

WRC/ Rally-VM 2021

21-24 Jan        Rallye Monte-Carlo (kjørte ikke)

26 – 28 Feb     Arctic Rally Finland

22-25 Apr        Rally Croatia*

20-23 May      Rally Portugal

3-6 Jun            Rally Italy

24-27 Jun        Safari Rally Kenya

15-18 Jul         Rally Estonia*

29 Jul – 1 Aug Rally UK*

9-12 Sep          Rally Chile

14-17 Oct        Rally Spain

11-14 Nov       Rally Japan

*Avhengig av godkjenning