Pressemelding: Flere nordmenn i Spa 24

Denne helgen kjøres 24-timersløpet på Spa med Marius Nakken, Dennis Olsen og Marcus Påverud til start. Les mer i denne pressemeldingen fra Marius Nakken.

I helgen kjøres verdens største  løp i internasjonal GT-racing – 24-timersløpet på Spa-Francorchamps i Belgia. Løpet inngår i GT World Challenge, og er det andre i årets mesterskap.  Årets 24-timers løp kjøres med rekordstort startfelt, 67 biler til start, og er løpets 100-års jubileum.

Marius kjører for Porsche i Dinamic GT som stiller med to biler. Han deler  bil med Théo Nouet (Frankrike), Jop Rappange (Nederland), og Axel Blom (Finnland). De kjører i sølv-klassen som er en av tre klasser i mesterskapet.

– Dette er høydepunktet i årets sesong og et av verdens mest prestisjefylte løp.  Det blir mitt fjerde 24-timersløp, og tredje gang jeg deltar her.  Målsetningen er å kjempe om pallplass i våres klasse.

Løpet er et av de eldste og største langdistanseløpene i verden, og har blitt kjørt på den berømte Circuit de Spa-Francorchamps siden 1924. Det er altså 100-års jubileum i år.  De beste teamene og førerne fra GT World Challenge Europe og andre internasjonale GT3 klasser  møtes til det som blir årets definitive styrkeprøve.

Kvalifisering kjøres torsdag kl. 20:35. Løpet starter lørdag kl. 16.30 og er ferdig 24 timer senere på søndag 16:30. Alt sendes live på Youtube. Startposisjonen i løpet avgjøres av gjennomsnittstiden av de fire sjåførene i kvalifiseringen.

– Første løp i Frankrike lå vi godt an til pallplassering, men ble påkjørt og mistet diffusoren. Det samme skjedde i fjor under 24-timersløpet.  Porsche har gjort noen oppgraderinger som gjør denne sterkere. Det viktige i løpet blir å holde seg unna sammenstøt. Klarer vi det har vi gode muligheter.