Pressemelding: Folkefest på Rudskogen

Over 10.000 tilskuere var på plass da det ble slått ny publikumsrekord under årets Porsche Festival på Rudskogen. For de fremmøtte motor- og bilsportentusiastene ble det en dramatisk dag, kronet med pallplasser til Dennis Hauger i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I et profiltungt startfelt satte Ståle Sandbech kjendisnorge på plass.

Dennis Hauger har til gode å få fullklaff som gjestefører i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I forkant av løpet hadde Hauger høye forhåpninger, derfor var det en litt skuffet 20-åring som uttalte seg i målområdet:

– Jeg hadde jo håpet på en enda bedre plassering her på hjemmebane. Når det er sagt er nivået i toppen av Carrera Cupen veldig høyt, så jeg er happy med pallplassen. Det var synd at begge treningene ble avlyst, slik at jeg ikke fikk testet bilen før kvalifiseringen. Samtidig var det stort å kunne kjøre foran 10.000 norske motorsportfans, sier Hauger.

Til tross for at aurskogingen hadde frihelg, var han ikke vond å be da var mulig å konkurrere foran tusenvis av norske bilentusiaster. Hauger kjørte inn til pallplassering i alle tre løpene (2-2-3), noe som naturligvis ble satt pris på av de mange tusen fansene som hadde møtt opp.

Han legger til at han synes folkefesten vitner om en voksende norsk bilsportinteresse:– Dagen i dag var rå og preget av sjeldent god stemning, fra start til slutt. For ikke altfor mange år siden ville det vært utenkelig å få til en samling av så mange tusen bilsportinteresserte, og jeg håper publikum hadde en like bra dag som det jeg hadde, sier han.

Rustad lå an til topplassering – forhindret av tekniske problemer

Isabell Rustad hadde høye ambisjoner i forkant av løpet og lå veldig godt an før bilen sviktet. Hun kjørte inn til en andreplass i Race 1, og lå godt an også helt frem til siste runde av Race 2. Da sa girkassen stopp, og muligheten til nok en topplassering glapp. Rustad var skuffet med å til slutt ende på en trettende plass i Race 2, minst ti plasser bak det hun lå an til da bilen sviktet:

– Selvfølgelig er det fryktelig surt å miste pallplassen på denne måten. Jeg har aldri kjørt foran så mange norske motorfans før, så det var kjempekjedelig. Dette var jo en unik sjanse til å hevde seg foran tusenvis av norske publikummere, så det at jeg mistet muligheten til å gjøre det bra i begge løpene på grunn av biltrøbbel er utrolig kjipt. Likevel var det en helt overlegen dag, og jeg storkoste meg. En stor dag fro norsk motorsport, sier Rustad.

Race of stars – Ståle Sandbech satte kjendisnorge på plass

Under Race of stars fikk flere norske profiler prøve seg bak rattet i en racingrigget 718 Cayman. I målområdet delte en adrenalinfylt gjeng sine erfaringer, av dem hadde Ståle Sandbech størst grunn til å være fornøyd med løpet.

Da Norges raskeste kjendis skulle kåres var det Sandbech som stakk av med seieren, mens Lavrans Solli og Esben Selvig (Dansken) kjørte inn til henholdsvis andre- og tredjeplass. Snowboardstjernen Sandbech sier han leverte over sine egne forventinger:

– Jeg er superfornøyd med å vinne race of Stars, det hadde jeg ikke trodd jeg skulle gjøre, sier Sandbech. Vi trente her på onsdag, da var Lavrans Solli bedre enn meg på alle rundene. Jeg hadde et lite håp om at jeg skulle slå ham, men jeg tenkte jo egentlig at det ikke skulle gå.

Profilene han nå kan titulere seg som raskere enn er Espen P.A. Lervaag, Pål Tøien (Onkel P), Chris Holsten, Ståle Sandbech, Lavrans Soli, Esben Selvig, Kristin Holte, Olav Stubberud og Hedvig Glestad. Sandbech syntes det var stort å kunne innta førsteplassen på podiet:

– Det henger ganske høyt for meg dette, det gjør egentlig det, avslutter Sandbech.