Pressemelding: Formel E fulladet for sesong 8 med bærekraftig motorsport

Denne uken kommer ABB FIA Formel E sesong 8 tilbake til full kraft når alle 11 lag trener i Valencia fra 29. november til 2. desember. Offisiell før-sesongtesting vil igjen finne sted på Circuit Ricardo Tormo. Banen ble bygget i 1999 for å arrangere MotoGP og er oppkalt etter den spanske motorsykkellegenden Ricardo Tormo. Banen består av 15 svinger og kombinerer trange svinger og korte rettstrekninger. Banens lengde er 3,376 km.

Allerede i går kveld fikk inviterte representanter fra Formel E-produsenter, -team og -partnere selskap av sjåfører for en forhåndsvisning av den nye Generasjon 3-bilen (Gen3). Offisiell lansering kommer senere. Gen3 er et kraftig symbol på den neste æraen i Formel E og en viktig milepæl for ABB, som vil være den offisielle ladeleverandøren av de raskere og lettere bilene som vil bli brukt fra sesong 9.

ABB lanserer også en ny videoserie som en del av det pågående samarbeid med FIA Girls on Track. Serien vil vise frem de varierte og innflytelsesrike rollene kvinner innehar gjennom ABB Formel E, og dermed inspirere neste generasjon til karrierer innen motorsport via realfag. Dette kompletterer ikke bare ABBs bærekraftsstrategi, men også klimainitiativene som selskapet vil implementere på løpssteder gjennom sesongen. Aktiviteter fokusert rundt tre pilarer – innovative teknologier, sosial fremgang og lede endring – vil bli gjennomført i forbindelse med ABB Formel E-løp i bysentre rundt om i verden for å bidra til bærekraftig fremgang.

– Vi ser kontinuerlig på nye måter å drive engasjement i alle bærekraftstemaer via mesterskapet og maksimere den positive innvirkningen på byene og landene der løpene arrangeres, sier Theodor Swedjemark, global leder for kommunikasjon og bærekraft i ABB.

ABB ønsker Lucas Di Grassi, vinner av Formel E sesong 3 og miljøprogramambassadør i FN, velkommen som ny ambassadør i mesterskapet. Hans høyprofilerte engasjement innen bærekraft og elektrisk mobilitet gjør ham til en ideell partner for ABB, for å samarbeide om prosjekter som driver bærekraftig fremgang og adresserer klimautfordringen.

Brasilianske Di Grassi slutter seg til ABBs eksisterende ambassadører i mesterskapet, sveitsiske Sébastien Buemi fra Nissan e.Dams og Simona de Silvestro fra Porsche, mens ABB fortsetter som offisiell partner for Tag Heuer Porsche Formel E-teamet.

De 22 sjåførene, som starter i verdensmesterskapet, vil garantert yte hard konkurranse på banen hvor de kjemper om å etterfølge de regjerende mesterne Nyck De Vries og Mercedes-EQ i kategoriene førere og team.

Konkurransen vil bli utkjempet i seriens mest omfattende kalender hittil, en serie på 16 løp på 12 lokasjoner, inkludert tre, spennende nye byer: Vancouver, Jakarta og Seoul. De nye løpsstedene vil gjøre ABB i stand til å engasjere enda flere kunder, fans og media, og øke spenningen og bevisstheten for verdens mest avanserte e-mobilitetsteknologier ytterligere.

Racingen starter i Diriyah, Saudi-Arabia 28. og 29. januar 2022, hvor sjåførene igjen skal konkurrere om natten, på en bane opplyst med LED-teknologi med lavt forbruk drevet av fornybar energi.