Pressemelding: Formula Offroad i Hønefoss

18. og 19. September har NMK Hønefoss gleden av å invitere til Formula Offroad i Heen Grustak.

(Alle bilder: chrisfoto.se)

Dette blir de eneste Norgescup rundene i Formula Offroad dette året og det vil i tillegg være NEZ cup løp. Foreløpig er det 13 påmeldte førere fordelt i klassene Unlimited og Modified.

Det er fortsatt restriksjoner i forhold til Covid-19, men vi kommer til å arrangere i tråd med FHI sine retningslinjer.

Vi har valgt å ikke velge alternativet med hurtigtest ved ankomst, så derfor har vi begrenset publikumstallet til 600 som blir delt opp i 3 kohorter ved ankomst.

Av hensyn til publikums registering for evt. smittesporing så bli billetter kun tilgjengelig ved forhåndssalg på ringbilett.no

For de som ikke kjenner til Formula Offroad så godt så vil vi gi en kort innføring.

Formula Offroad er presisjonskjøring med firehjulsdrevne biler i veldig bratte grustak med store motorer og ekstreme dekk fra USA.

Bilene deles inn i 2 klasser, Unlimited og Modified, hvor Unlimited er den mest ekstreme klassen som det er så å si fritt frem hvordan bilen bygges så lenge den tilfredsstiller sikkerhetskravene til NBF.

Modified er den litt mindre klassen hvor det er krav om at bilen skal ha 2 seter, og de får kun bruke de litt snillere type dekk som går under navnet «Multipaddel»

Det kjøres totalt 6 baner i løpet av dagen hvor en av banene går på tid, hvor da den bilen med mest poeng på slutten av dagen vinner konkurransen.

De «vanlige» banene blir lagt i grustak veggen. Starten er ofte nederst og mål er på toppen. På veien opp må de igjennom et visst antall porter som stiger vanskelighetsgrad, og de blir belønnet med poeng etter hvor langt de kommer i banen.

Det gis fradrag i poeng hvis føreren må rygge eller treffer portene med dekkene.

Bilen har ofte store V8 motorer med turbo, lystgass eller kompressor, men noen kjører «NA» motorer også.

 

Det som er gledelig er å se ei ny jente på startlisten, Helene Braaten fra KNA Telemark skal kjøre bilen Termination X sammen med kjæresten sin, Joakim Knudsen.

Formula Offroad har vært en mannsdominert gren, men de siste årene har vi hatt ei jente på startlistene ved Seline Grønningen som dessverre ikke kunne komme denne helgen.

Vi håper for sporten at vi både ser Braaten og Grønningen på startlistene sammen i fremtiden, det hadde vært til stor inspirasjon til andre jenter som vurderer å kjøre Formula Offroad.

Helene Braaten er ei tøff jente som vi gleder oss masse til å se kjøre!

Det kommer også internasjonale deltakere fra Sveits og Danmark.

Andy Kuhn fra Sveits har i en årrekke kjørt Biltrial på et høyt Europa nivå, men nå prøver han seg på Formula Offroad også.

Han kjører en bil som tidligere er mange ganger Norges Cup og NEZ vinner med den tidligere mester føreren i Formula, Ketil Johnsen som nå kjører ekstrem klassen i crosskart.

Så det blir spennende å se hva Andy får til med denne «vinner bilen» i klassen Modified.

Vi i NMK Hønefoss gleders oss veldig til å endelig arrangere Formula Offroad igjen

Deltakerliste

https://app.aagedahl.no/wrm/ext/deltakere/?ID=1447

Facebook arrangement side

https://www.facebook.com/events/313740923490322/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

Billettsalg

https://www.ringbillett.no/ai.aspx?id=1955