Pressemelding: Frode Leirhol er landets beste bilcrossveteran

NMK’s Landsfinale for Veteran ble arrangert av NMK Trysil og det var Frode Leirhol fra NMK Valdres som til slutt kunne kalle seg landets beste bilcrossveteran 2024.

Frode Leirhol er en legende i bilsport, han startet med bilcross i 1989 og har kjørt siden – både bilcross og rallycross. Han er en merittert utøver i begge grenene. Nå har han også en Veteranlandsfinale-seier på merittlisten.

Dette er sporten med de store opp- og nedturene. Det var hektisk aktivitet i racingteltet til Frode Leirhol fredag kveld, da girkasse nummer 1 ble byttet for helga. Men med girkasse nummer 3 gikk han først over målstreken i A-finalen, i en Veteranlandsfinale der landets beste bilcrossgamling bak rattet rakk å miste trua minst ett par-tre ganger. – Jeg hadde litt tur med at girkassa røyk på trening, og at jeg rakk å komme i gang igjen. Det skal være litt nerver. Men akkurat da tenkte jeg ikke at «i morgen skal jeg vinne» – da var seier langt unna.

Likevel stod Leirhol med full pott etter innledende omganger og vant A-finalen foran en annen veteran  norsk bilsport – Trond Marthinsen fra NMK Grenland som gav Leirhol kamp helt til målstreken. Nummer tre ble Vegard Enersen fra NMK Engerdal som ble en aldri så liten publikumsfavoritt etter å ha kjørt seg opp fra C-finale til pallen i A-finalen.