Pressemelding: God progresjon i Belgia for TF Performance

Debuthelgen på legendariske Spa-Francorchamps ble til slutt en positiv opplevelse. 

 

Det norske racingteamet TF Performance kjører i år i den sentral-europeiske klassen i Renault Clio Cup. 1. og 2. juni var det klart for sesongens andre løpshelg, denne gangen på belgiske Spa-Francorchamps. 

 

For samtlige i teamet var dette første gang de var i aksjon på banen som er kjent for å by på mye regn. Det førte til noen utfordringer under trening og kvalifisering med regndekk på bilene, men farten i løpene viste likevel at teamet har tatt nye steg mot toppen av resultatlistene. 

 

– Det er ikke noen tvil om at dette går den riktige veien, selv om det går sakte men sikkert. Det er ikke noen tvil om at vi begynner å finne bra fart, spesielt på tørt og spesielt i løp 2, forteller teamsjef Thomas Faraas. 

 

Fremgang i løpene

Felix Heiberg kvalifiserte seg til 25. startposisjon i helgens første løp, og kom til slutt over mål som nummer 24. I helgens andre og siste løp startet Heiberg som nummer 23 og krysset mållinjen på 19. plass.

 

Selv om den ambisiøse unggutten streber etter bedre resultater er han godt fornøyd med progresjonen han har hatt sammen med teamet. 

 

– Det har vært god progresjon og vi har tatt store steg. Vi fant ut av mer ting rundt bilene, og så har vi så klart fått mer tid bak rattet. Så det har vært en positiv helg, forteller Aurskog-gutten Felix Heiberg. 

 

For Knut Erik Knutsen ble det en sterk opphenting i første løp. Der startet han som nummer 41 og kom i mål som nummer 27. I løp 2 var utgangspunktet bedre fra 21. startposisjon, men da en bil snurret like foran Hokksund-gutten var det ingen steder å gjøre av seg, og løpet var dermed over. 

 

– I løp 2 var vi igjen veldig raske og var på vei oppover i feltet. Helt til en bil foran snurret og traff oss i siden og der var løpet over. Likevel sitter vi igjen med en god følelse. Vi har gjort stor fremgang når det kommer til oppsett samtidig som det er veldig positivt at vi var så raske som vi var i løpene. Foreløpig er det ikke resultatene som er viktigst da jeg er ny i bilen og teamet er ny i serien. Derimot har fremgangen vært stor, også regner vi med å ta enda noen steg frem under løpet på Magny Cours, forteller Knut Erik Knutsen.

 

Positiv til fortsettelsen

TF Performance har tidligere gjort stor suksess i Skandinavia, og årets sesong er den første i Renault Clio Cup. Mesterskapet som omtales som verdens største merkecup byr på tett racing med like biler som utgangspunkt. 

 

Etter at to løpshelger er kjørt har teamet funnet mer og mer fart, og teamsjef Thomas Faraas er følgelig positiv til resten av sesongen. 

 

– Vi har jobba knallhardt for å få til dette her, og det hjelper veldig. Så vi er positive til fortsettelsen, slår Faraas fast. 

 

Nå venter en lengre løpspause med tid til andre forberedelser for team og førere. Neste løpshelg kjøres på Magny-Cours i Frankrike fra 23. til 25. august.