Pressemelding: Gode resultater for Klemetsen

Det ble en tøff uke i verdensfinalen i Super Rok for Vegard Klemetsen. Det ble kjørt et Trophy løp og en Superfinale. Trophy løpet brukes som et oppvarmingsløp til Superfinalen, men konkurransen er hard siden stort sett alle som skal kjøre Superfinalen er der.

Vegard Klemetsen kjørte godt i Trophy løpet, ny klasse og fra Junior til Senior klassen. Super Rok er direktedrift og er svært lik OK klassen, men litt ned på fart. Det er det raskeste klassen i Rok og førerne er svært erfarne. Spenningen var stor til hvordan dette skulle gå for Klemetsen.

Farten var god fra start og det ble P6 i kvalifiseringen, P5 på første innledende heat, P4 på andre og P5 på siste innledende. Finalen endte på P6 etter mye tøff kjøring. Godt fornøyd med resultatet på et så høyt nivå og første løp.

Superfinalen ble litt tøffere, fikk skade på ribbebein som gjorde at Klemetsen måtte stå over nesten all testing før løpet. Måtte til lege for medisinsk behandling hver dag som ikke er optimalt når en skal kjøre fort. Det var ikke langt unna at Klemetsen måtte bryte hele løpet. Heldigvis klarte han å gjennomføre løpet, men hele helgen bar preg av skaden og mangel på testing.

Kvalifiseringen P9 ikke optimalt. Heat 1 startet P9 kjørte opp til P3, men ble påkjørt bakfra og fikk fanger 5 sek straff. Heat 2 startet P13, mye tøff kjøring fra mange og kom inn P10. Heat 3 startet P10 og kjørte inn til P4.

Fikk totalt P6 før finalen som er bra bortsett fra at dette er på ytterspor og en lett havner langt bak i starten.

Klemetsen var godt fornøyd med helgen så langt, viste god fart og var P3 på warmup lørdag bare en tiendel bak raskeste. Alt lå til rette for en god finale. Finalen startet og P6 ble et vanskelig startspor, var sikkert nede på P10-11 etter to svinger. Kjørte seg opp til P5, ble sterk fighting med en fører som han kjørte forbi og havnet raskt ned på P10 igjen. Kjørte på ny opp til P5 og lå veldig godt an til å kjøre forbi også P4, men tre runder igjen så gikk fordrevet i oppløsning, mekanisk feil! Løpet var over for Klemetsen.

Slik er motorsport, men han fikk vist god fart, god racing og mye god erfaring til neste år. Da satser han med stor sannsynlighet på OK, litt usikker på hvilket team pr nå.