Pressemelding: Håkon klar for Fiesta R5

Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud i «Team Norsk Gran» møter sin hittil største utfordring når de stiller til start i årets første runde i rally-NM, Sigdalsrally, kommende lørdag.

Duoen vant med overlegen margin NM-gull i klassen for eldre 4WD-biler med en Subaru Impreza i 2021, men i år tar de steget opp i toppklassen for internasjonale 4WD-biler med en Ford Fiesta R5. For Håkon blir det en spesiell sesongåpning, ettersom han har bursdag på løpsdagen.

-Jeg fikk sjansen til å kjøre NM-finalen i høst med denne bilen, og har også kjørt en verdifull test før Sigdalsrally, men det er helt klart at vi må se på dette som et læreår. Det er et stort steg å ta opp fra den klassen vi vant i fjor, til det som er toppklassen i NM, der deltakelsen blir tøffere enn noensinne, sier Håkon Sveen Frøslid.

Ikke mindre enn 13 førere stiller til start i første NM-runde med R5-biler, som altså er de raskeste i nasjonale mesterskap i rally. Tidligere NM-vinnere som Anders Grøndal, Frank Tore Larsen, Ole Chr. Veiby, Eivind Brynildsen og Marius Aasen er blant de konkurrentene som Håkon skal måle seg mot denne sesongen.

-Disse fem førerne representerer vel noe sånt som et titalls NM-gull, og alle har internasjonal erfaring. I fjor kunne jeg nesten kjøre med margin og likevel ta gullet i min klasse, men i år må jeg strekke meg ekstra for å konkurrere mot førere som har dominert norsk rallysport i flere år. Det gir imidlertid ekstra motivasjon, for det er jo nettopp et høyt konkurransenivå som gjør det mulig å utvikle seg videre, sier Håkon.

Tradisjonsrike Sigdalsrally innleder en NM-sesong med sju tellende runder. I alt åtte fartsetapper på til sammen 83 km skal kjøres i traktene rundt Nerstad.

-Det blir en tøff start med to av rally-NMs vanskeligste fartsetapper, Letmolia og Nysetra, som innledning på rallyet. Men jeg gleder meg enormt, og er jeg heldig så blir det bursdagskake på serviceplassen, sier Håkon.

Håkon fyller 24 år på lørdag, og med det er han også den yngste av førerne som stiller i toppklassen for internasjonale 4WD-biler i Sigdalsrally. Han har flere års erfaring fra kjøring i andre klasser og biltyper og har oppnådd mange gode resultater, men vil likevel ikke begi seg inn på noen forhåndstipping av hvordan det kommer til å gå i sesongen som starter på lørdag.

-Kartleser Jørn og jeg er innstilt på å satse maksimalt, men konkurransen i årets NM blir så hard at det er umulig å si hvor vi kan ende opp i dette selskapet. Først og fremst må vi kjøre for å fullføre løpene og lære av det, så får tempoet og resultatene kommer etter hvert, sier Håkon Sveen Frøslid.

 

 

Håkon Sveen Frøslid og Jørn Listerud  er klar for Sigdalsrally kommende helg i deres første sesong i toppklassen i Rally-NM med en Ford Fiesta R5.  Foto: Arve Kjelbergsengen

 

TIDSPLAN SIGDALSRALLY 15. JANUAR

09.00 START, Nerstad Skole

09.30 SS1 Letmolia-Bingen 1 (9.58 km)  09.49 SS2 Nyseter-Grønbu 1 (14.92 km)  10.24 SS3 Dåset (7.66 km) 11.01 Regulering + SERVICE A  12.01 SS4 Finnerud-Korsbøen (16.39 km)  SS5 Malmveien (6.54 km)  12.33 Regulering + SERVICE B  13.56 SS6 Letmolia-Bingen 2 (9.58 km)  14.15 SS7 Nyseter-Grønbu 2 (14.92 km)  15.10 SS8 S Jerpeton – Power Stage (3.62 km)

15.41 MÅL Nerstad Skole

Total lengde: 225 km Fartsetapper: 83.2 km

 

TERMINLISTE RALLY-NM 2022

15.01            Sigdalsrally (Snø/is)

29.01            Rally Hadeland (Snø/is)

19.02            Numedalsrally (Snø/is)

30.04            Rally Sørland (Grus)

11.06                      Aurskog/Høland Rally (Grus/asfalt)

19-20.08      Rally Sokndal (Asfalt)

16-17.09      Rally Hedemarken (Grus)