Pressemelding: Heyerdahl blir Aston Martin-fører

19 år gamle Emil Heyerdahl fra Bjørkelangen regnes som et av de største bilsporttalentene Norge har sett. Nå har han signert en avtale som er unik i Norsk sammenheng, og blir Aston Martin Academy fører i årets sesong.

Aston Martin er en enorm aktør i internasjonal bilsport, og driver blant annet et eget Formel 1-team. De har et program for talenter der de rekrutterer inn noen få unge førere hvert år. 
Emil har de siste månedene trent og jobbet tett med Aston Martin, samt deltatt på flere arrangement i England og Tyskland, og er allerede godt i gang i en svært spennende sesong i det Tyske mesterskapet som blir kjørt på den legendariske banen Nürburgring Nordschleife. 

«Det er en stor anerkjennelse for Emil at han nå er en del av Aston Martins juniorsatsing. Det er nettopp slike muligheter vi i NBF har oppfordret unge talenter til å forsøke å få, nettopp å bli en del av et fabrikk program, og forsøke å ende opp som profesjonell utøver. Emil er et av Norges største talenter, så jeg tror han har gode muligheter til å få et proffsete hos Aston Martin senere. «
Atle Gulbranden, Sportssjef NBF / Formel 1-kommentator hos Viaplay

Emil Heyerdahl er en del av Team Norway, Norges Bilsportforbunds elitesatsing. Her har han fått omfattende oppfølging de siste årene bestående av blant annet fysisk og mental trening, ernæring og lære om gode forberedelser til konkurranser. Han har kjørt på toppnivå i internasjonal racing i flere år med spesielt gode resultater.

Etter en fantastisk prestasjon i den internasjonale 24H-serien i 2021, der Emil tok en stor mesterskapstittel i sesongavslutningen i USA, går han i år videre til  full satsning i det Tyske mesterskapet Nürburgring Langstrecken Series (NLS) i en fullblods Aston Martin Vantage GT4. Med full oppbacking fra Aston Martin betyr det at han kan starte jakten på en fabrikk kontrakt og en VM-tittel. 

Gjennom vinteren har Emil brukt mye tid i simulator i England, for å være mest mulig klar til å kjøre på Nürburgring der det denne helgen arrangeres et av verdens største motorsportarrangement, nemlig 24-timersløp på den 25 kilometer lange banen med over 300.000 tilskuere. 
Emil vil denne sesongen kjøre for ProSport Performance som er et av Aston Martins få offisielle partner team, der han kjører den nye Aston Martin Vantage GT4.