Pressemelding: hjemmebane for Oliver Solberg

Full vinter og svensk snø under hjulene er drømmeforhold for Oliver Solberg. For første gang skal den svensknorske rallyføreren konkurrere i største VM-klasse i hjemmeløpet Rally Sweden denne uken.

 

Løpet er sesongens annen VM-runde, og det er også tidenes annen VM-runde med hybridbiler. Rally Sweden er i år flyttet fra Värmland og 700 kilometer nordøstover til Umeå i Västerbotten.

 

-Det føles veldig spesielt å skulle kjøre hjemmeløpet mitt i toppklassen, på favorittunderlaget og som fabrikkfører for Hyundai. Jeg forventer ikke å vinne, men har ambisjon om å vise stabilitet for teamet mitt. Løpet er nytt for alle, og det viktigste for meg blir å gjennomføre og sanke erfaring både med ny bil og nye fartsprøver, sier Oliver Solberg.

 

I Rally Monte-Carlo forrige måned måtte 20-åringen og kartleser Elliott Edmondson trekke seg siste dag på grunn av helseutfordringer som følge av eksoslekkasje i bilen. Før Rally Sweden har duoen gjennomført to testdager på snø med den nye Hyundai i20 Rally1-bilen.

 

Nøyaktig ett år er gått siden Oliver Solberg debuterte i den største klassen i rally-VM. I Arctic Rally Finland ble han den store «snakkisen» etter oppsiktsvekkende kjøring gjennom deler av løpet og sjuendeplass totalt i debuten.

 

Den svenske VM-runden starter fredag morgen (torsdag) og avsluttes etter 19 fartsprøver søndag ettermiddag. Løpet sendes blant annet på SvT og Eurosport.

Tidsskjema for Rally Sweden