Pressemelding: Ingen VM-runde på Lånkebanen i år

Den endelige terminlisten for årets VM i rallycross er ikke offentliggjort av det internasjonale bilsportforbundet (FIA) ennå. Men det er klart at det ikke blir VM og EM i rallycross på Lånkebanen på Hell i år.

 

Styret i selskapet HellRX AS som har vært ansvarlig for den norske VM-runden de siste årene har måttet innse at det ikke er økonomisk grunnlag for å fortsette med arrangementet.

-Fjorårets arrangement fikk et betydelig minusresultat, og med den usikkerheten som er rundt hele VM-serien for tiden så må vi bare innse at vi ikke har mulighet til å være arrangør lenger, sier styreleder i HellRX AS Jan Olav Haarsaker.

HellRX AS eies med 55% av Norges Bilsportforbund, mens de øvrige aksjonærene er lokale aktører i Trøndelag.

Fra Bilsportforbundets side beklager man at det ikke vil være forsvarlig å fortsette VM-festen på Lånkebanen.

-Lånkebanen var EM-arena for første gang i 2011, og da rallycrossen fikk VM-status fra 2014 var Norge og Lånke naturlig vertskapsnasjon og bane. Det har vært noen fantastisk gode arrangement, så det er vemodig at vi må kaste kortene. Publikumsinteressen er for liten, og det er dessverre ikke økonomisk forsvarlig å fortsette. Samtidig med sviktende publikumsinteresse blir kravene til alle internasjonale idrettsarrangement vanskelige og vanskeligere å innfri for små nasjoner som Norge, sier generalsekretær Hallgeir Raknerud i NBF.