Pressemelding: Ingen VM-satsning for Andreas Bakkerud

Etter 11 strake år i Europa og verdenstoppen i rallycross, blir det ingen Andreas Bakkerud til start i FIA World Rallycross Championship i 2021.

– Jeg har vært nære å få til flere avtaler, men nå har jeg bestemt meg, det blir ikke sendt inn noen påmelding for årets VM-sesong i rallycross fra Andreas Bakkerud.
Tilbud som er presentert for oss var ikke reelle og gode nok til at vi velger og stiller til start i år, forteller en skuffet Bakkerud.

Økonomi er selvfølgelig en av hovedårsakene til at det ikke blir noen satsning, men Bakkerud er også klar på at hans egen magefølelse til slutt ikke kjentes rett ut:
– Jeg vil kun være med om jeg har mulighet til å kjempe om seier.
For å kunne det kreves en konkurransedyktig bil, og ett godt nok budsjett.
For meg som har hatt min store styrke i å bringe alle mine #BakkerudBLUE fans med blir det ikke det samme å gjøre en ny sesong uten dem med på tribunen. Alle mine sponsorer har strukket seg svært langt, mange ganger – også i år. Det og igjen skulle be om det umulige å satse uten å ha dekning økonomisk, og være sikker på å vinne kjentes ikke riktig.  Da må man bare til slutt innse at denne sesongen blir uten meg som en tittelutfordrer, sier Bakkerud.

Nye utfordringer kommer:
Hvor veien går nå er foreløpig uklar, men en ting er spikret:
NM i Gokart kjøres i Bergen i August. Jeg mangler ett NM Gull i premieskapet, så det må være årets største mål, ler Bakkerud som utover det holder døren åpen for mange nye muligheter:
– Korona setter litt kjepper i hjulene for å bevege seg fritt for å forhandle om nye avtaler og teste for nye team, men vi jobber på for fullt med ulike prosjekter.

Det skjer mye spennende i bilverden, og jeg tenker at det nok er flere spennende ting å jobbe med utover sommeren og høsten. I gjennom min karriere har jeg lært at når en dør lukkes åpnes en ny! Det skal nok bli noe bilsport å jobbe med fremover også, avslutter en optimistisk Bakkerud.