Pressemelding: – Interessen er rekordhøy

Førstkommende helg er det sesongstart i Formel 1 med Bahrain Grand Prix. Du får med deg alt fra Formel 1-helgen på Viaplay og V sport.

Etter en fjorårssesong preget av utsettelser, kunne til slutt Lewis Hamilton løfte VM-trofeet for syvende gang, og tangerte med det Formel 1-legenden Michael Schumacher. Denne helgen er det sesongstart med Bahrain Grand Prix på Viaplay og V sport, og det er det mange som har ventet på.

– Vi opplever at Formel 1-interessen er rekordhøy i Norge om dagen. Fjoråret ble preget av koronapandemien, men ble likevel et fantastisk år for Formel 1 med en rekke utrolig spennende løp og store nyheter på løpende bånd. Det er heller ikke til å stikke under en stol at Netflix-serien Drive to Survive har vært viktig for interessen, og ikke minst at Dennis Hauger lukter på Formel 1, sier Viaplay-ekspert og kommentator Atle Gulbrandsen.

Nok en gang er Hamilton favoritt, men Mercedes-føreren kan ikke ta seieren på forskudd.

– Årets biler er ganske like fjorårets, så Lewis Hamilton er storfavoritt til å ta sin åttende VM-tittel, og således bli den mestvinnende noensinne. Men hvem vet, kanskje Sergio Perez – som er ny i Red Bull – kan utfordre ham? Eller er dette året hvor teamkamerat Valtteri Bottas skal klare å slå Hamilton?

– Det blir også spennende å se hva Fernando Alonso kan klare i sitt comeback, om Ferrari kan gjøre det bedre enn i fjor nå som de har fått Carlos Sainz på laget, hvordan Sebastian Vettel vil gjøre det i Aston Martin og ikke minst hva Mick Schumacher kan klare i sitt første år i Formel 1.

Treningene og kvalifiseringen sendes direkte på Viaplay og V sport-kanalene fredag og lørdag, og selve løpet går av stabelen søndag fra klokken 16.00 på Viaplay og V sport 1. Gulbrandsen har med seg Stein Pettersen i Formel 1-studio.

I tillegg er også Viaplay Motor Pod tilbake. Atle Gulbrandsen, Stein Pettersen og Henning Isdal snakker om årets Formel 1-team og testene i Bahrain, og det er intervjuer med flere av F1-førerne. Viaplay Motor Pod finner du her.

Slik sendes Bahrain GP:

Fredag 26/3 kl. 12.25: Trening 1 (Viaplay og V sport 1)
Fredag 26/3 kl. 15.55: Trening 2 (Viaplay og V sport 1)
Lørdag 27/3 kl. 12.55: Trening 3 (Viaplay og V sport +)
Lørdag 27/3 kl. 15.45: Kvalifisering (Viaplay og V sport +)
Søndag 28/3 kl. 16.00: Race (Viaplay og V sport 1)