Pressemelding: Isabell demper forventningene

Isabell Rustad som representerer HTB Racing og kjører for NMK Hadeland er klar for årets første løp i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Anderstorp i Sverige.

BANERACING: Selv om 17 år gamle Isabell Rustad allerede har gjort seg godt bemerket både med gjesteinnhoppet i klassen under Porsche Festivalen på Rudskogen i fjor, og med sterk kjøring på testdagene før årets mesterskap, så demper Isabell Rustad egne forventinger til årets sesong i det gromme Porschemesterskapet.

– Dette blir kjempespennende, og jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang. Jeg vet faktisk ikke helt hvordan vi kommer til å ligge i feltet. Målsettingen er å kjempe om noen pallplasser underveis, sier Isabell Rustad som er på plass på Anderstorp for aller første gang.

– Alle banene unntatt Rudskogen og Mantorp Park blir helt nye for meg, så jeg vil nok bruke litt tid på å bli 100 % komfortabel. Selv om jeg har brukt tid til å bli kjent med banene på simulator så blir det annerledes når jeg kommer i løpsbilen, forteller 17 åringen som denne sesongen skal kjøre for det svenske teamet Fragus Motorsport. Bilen Isabell skal ratte er en Porsche 911 GT3 Cup mod. 991 verson 2 med 485 HK.

– Jeg trives veldig godt i teamet som er svært profesjonelt. Vi jobber nå med at jeg skal tilpasse meg bilen og at jeg skal føle meg trygg. Vi jobbet svært godt under den offisielle testen på Mantorp Park og jeg synes vi tok mange steg der, og vi forbedret oss hele tiden. Vi har også fått et testpass på Rudskogen som er en bane jeg kjenner veldig godt, og da følte jeg meg trygg med en gang, forteller det unge bilsporttalentet. Det svenske teamet er også svært godt fornøyd med at Isabell Rustad valgte de og gleder seg til å jobbe sammen med det norske talentet.

– Vi gleder oss veldig til å jobbe med Isabell og hjelpe henne med å utvikle seg og oppfylle målene sine. Hun har bevist at hun er et stort talent med mye kunnskap. Etter å ha jobbet med henne gjennom vinteren har vi sett hvor seriøs og dedikert hun er i racingsatsingen sin, forteller Robin Hansson i Fragus Motorsport.

Alene mot gutta
Årets startfelt i Porsche Sprint Challenge Scandinavia teller 13 førere fra store deler av Norden, men Isabell Rustad blir eneste kvinnelige fører som er påmeldt til hele mesterskapet.

– Jeg har ikke tenkt så mye på at jeg er eneste jente i startfeltet. Jeg vet at det er mange svært gode førere på startstreken så det blir tøft å hevde seg ettersom mange har mer erfaring enn meg. Jeg tror William Siverholm som er regjerende mester må være storfavoritt sammen med min teamkollega i Fragus Motorsport, Jonas Sjøstrøm. Men det er nok mange som vil være med å kjempe i toppen, tror Rustad som selv holder seg som en liten utfordrer utover i sesongen. Dagens testkjøring gikk bedre enn forventet for 17 åringen som kjørte inn til fjerde raskeste treningstid.

– Dagens trening er jeg veldig godt fornøyd med, og viser at vi ikke er veldig langt bak de raskeste heller, smiler Isabell Rustad. Hun var kun 1.05 sekunder bak fjorårsvinneren i mesterskapet, William Siverholm.

Kalender Porsche Sprint Challenge Scandinavia 2023
12.-13. mai: Scandinavian Raceway, Anderstorp (Løp 1, 2)
30. juni: Drivecenter Arena, Fällfors (løp 3, 4)
1. juli: Drivecenter Arena, Fällfors (løp 5, 6)
8.-9. juli: Falkenberg Motorbana, Falkenberg (løp 7, 8)
18.-19. august: Gelleråsen Arena, Karlskoga (løp 9, 10)
8.-9. september: Rudskogen Motorsenter, Norge (løp 11, 12)
22.–23. september: Mantorp Park, Mantorp (løp 13, 14)