Pressemelding: Isabell nådde målet

Isabell Rustad har gjennomført en meget god sesong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og innfridde sine egne mål før sesongen.

RACING: Isabell Rustad som kjører for Fragus Motorsport og representerer HTB Racing i Porsche Sprint Challenge Scandinavia hadde mål om å være på pallen i et par av løpene i årets mesterskap. Nå som mesterskapet denne helgen ble avsluttet på Mantorp Park har Isabell Rustad vært på pallen i hele seks av fjorten finaler. Historisk ble hun også ved å være den første jenta til å ta medalje i et Porsche-mesterskap i Scandinavia og kan nå virkelig se tilbake på en god sesong.

-Selvfølgelig er jeg veldig godt fornøyd med denne sesongen, selv om vi var utrolig nærme å sikre sølvplassen sammenlagt som ble målet i siste runde. Men jeg må ikke glemme alle de gode prestasjonene vi har gjennomført dette året og som er langt over det jeg håpet på før sesongen. Dette skulle være et år hvor vi skulle lære mest mulig, og at vi blir beste debutant i GT3-klassen og har hatt tempoet til å kjempe om sølvet er jeg utrolig stolt av, forteller Isabell Rustad.

 

Lært utrolig mye

Dette året har det meste vært helt nytt for den 18 år gamle jenta fra Harestua som før sesongen startet ikke var gammel nok til å ta førerkort på bil. Hun kjente ikke til en eneste av de svenske banene hun har kjørt på og i tillegg kjørte hun en Porsche 911 GT3 Cup-bil med 485 HK som hun heller ikke har vært i nærheten av tidligere.

-Det har vært en utrolig bratt lærekurve dette året, og jeg har lært enormt mye og er utrolig takknemlig for alt Fragus Motorsport har gjort for meg denne sesongen. De har virkelig gjort meg bedre både mentalt og ikke minst førerteknisk, forteller Isabell Rustad.

Finalehelgen i mesterskapet på Mantorp Park ble ikke helt slik Isabell Rustad hadde håpet på. Hun lå på en andreplass før de to resterende finalene som endte med en sjetteplass og en åttendeplass noe som gjorde at Markus Lønnroth gikk forbi henne i mesterskapet og tok sølvet. Dermed ble Isabell Rustad ble nummer tre sammenlagt i Porsche Sprint Challenge Scandinavia i GT3 klassen.

Veien videre

Nå er racingsesongen over for Isabell Rustad i år. Hun har kjørt to mesterskap dette året med både NM i GT5 og Porsche Sprint Challenge Scandinavia som har fordelt seg over 10 helger. Dette for å få mengde trening og til å lære å omstille seg mellom ulike type biler.

-Vi skal bruke noen uker nå på å evaluere denne sesongen, og finne ut hvor veien går videre. Vi må gå en runde med mine samarbeidspartnere og sponsorer, men det er ingen tvil om at målsetningen på sikt er å kjøre Porsche Carrera Cup i Sverige. Det å fortsette et år til i Sprint Challenge er kanskje det beste for å skynde seg langsomt. Men å kjøre i Sverige er veldig fristende, spesielt nå som jeg har fått litt mer erfaring og kjenner banene bedre, men vi skal bruke litt tid før vi bestemmer oss, sier hun.