Pressemelding: Jakter sin 15. pallplass på rad

Møller Bil Motorsport har lagt bak seg en resultatrekke som de fleste kan misunne. Kommende helg skal det helnorske teamet igjen konkurrere om de gjeveste plassene på verdens råeste racerbane, og rundt 50 heldige gjester skal få en opplevelse for livet.

Hvert år kjøres det tyske langdistansemesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS) på den verdenskjente banen «Nürburgring Nordschleife».

De siste 16 årene har Møller Bil Motorsport deltatt i utvalgte runder av serien i TCR-klassen, og har også vunnet sin klasse sammenlagt.

Så langt i år har teamet deltatt i to runder med sin Audi RS 3 LMS, som har resultert i én førsteplass og én andreplass. Det føyer seg inn i rekken av pallplasser fra tidligere sesonger, og nå jakter teamet pallplass nummer 15.

– Vi prøver å fokusere mest på prestasjonen vi skal levere. Vi vet at dersom hver og én av oss utfører sine oppgaver på en god måte, så er vi et sterkt lag, noe vi helt tydelig har bevist over lang tid, sier teamsjef Espen E. Wiik.

– Ikke i nærheten av å bli utlært
Løpene i serien går over fire eller seks timer, noe som stiller svært store krav til konsentrasjonsevnen over tid.

– Kombinasjonen av den lange og kuperte banen, kjøring over lang tid, i tillegg til at det er mange forskjellige biler med ulik effekt som kjører samtidig, gjør dette løpsformatet ulikt det meste annet i motorsport-verden. Det er også det som gjør dette så utrolig morsomt, og at man ikke engang kommer i nærheten av å bli utlært, sier Håkon Schjærin.

Han er blitt en skikkelig «ringrev» med mer enn 3.000 runder bak seg på «The Green Hell», og skal også i aksjon i helgen sammen med Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

– Et annet element er at været kan være helt forskjellig på ulike deler av banen, som gjør at du kan kjøre på både vått og tørt føre i løpet av én runde. Det kan snu fra sommerforhold til nærmest vinterforhold på få minutter, noe som naturligvis gjør det hele enda mer krevende, fortsetter Schjærin.

Gode opplevelser til for å deles
Gode opplevelser er til for å deles, og et av suksess-momentene til Møller Bil Motorsport er at teamet til hvert løp har med seg rundt 50 spesielt inviterte gjester. Disse ivaretas av teamets egne guider, og får både være med på trening, kvalifisering og selve løpet, i tillegg til å få være med «backstage» og diskutere både taktikk, «raceplan» og spise lunsj og middag med teamet.

– Mange har hørt om banen, eller kanskje til og med kjente svinger og traseer som «Caracciola»-karusellen, men å se bilene der «live» er noe helt eget, og en opplevelse for livet. Vi er stolte over å bidra til at så mange har fått oppleve verdens heftigste racerbane på en god måte, og ser frem til å dele denne opplevelsen med våre gjester også kommende helg, avslutter Wiik.

Foto: Pål Henning Berg