Pressemelding: Johansen kjørte sin første finale i RallyX

Ungutten fra Elverum har kjørt Crosskart i flere sesonger, og dette er hans første fulle sesong i RallyX. I fjor ble det ingen semifinale, men i år har det løsnet og Theo har fått mer erfaring. Men at det skulle bli finale allerede i Finland dag 2 var langt over målsettingen til teamet.

Før sesongen gjorde Johansen Motorsport en avtale om å være med i RX Evolution, og dermed bli teamkompis med Olliver Tveiten Sollie fra Hønefoss. Vi har i flere år samarbeidet med Olliver forteller Atle Skaar som er coach for begge gutta i CrossCar Junior.

Det er ekstra motiverende å jobbe med unge talenter når man ser at de vil lære. I Sverige under den første dobbeltrunden i RallyX endte 14 år gamle Theo på P10 og P15. Men det var mye bra, spesielt Q3 og semifinalen søndag som endte i en snurring var positivt frem til dette.

I Finland slet han litt på lørdag, men det var mye positivt å jobbe med forteller Atle. Når han fikk sovet en natt på dette, fungerte det veldig bra på søndag. Theo kjørte inn til en 7. og en 8. tid i de to første omgangene. Desverre røk gassvaier i en bra posisjon også i Q3, dermed ble det 11. plass i kvalet.

Han fikk da en veldig tøff semifinale, med teamkompis Olliver Tveiten Sollie og Pauli Turpeinen fra Finland som tok 3. plassen på lørdag. Så normalt sett skulle et avansement være umulig, men sistnevnte fikk en snurring etter å prøve henge på tempoet til Nordmannen i tet.

Da kjørte Theo inn til en 2. plass i sin semifinale, noe som var nok til å gå videre. Dermed var det rimelig god stemning i RX Evolution og de to familiene vi hadde med på tur til Finland. Begge var klar for finalen, og det var en seier i seg selv.

Finalen ble satt opp med et forykende tempo med Olliver og Svenske Hagström, men en 5. plass til Theo er vi alle superfornøyd med. Nå er målet å fortsette fremgangen og ta steg for steg videre.

Aller først skal Theo kjøre NM på hjemmebane på Starmoen 1.-2. juni, men ikke nok med det; Han er nødt til å gå i kirken den lørdagen til sin egen konfirmasjon. Så det blir hektisk på Elverum for familien Johansen som også har med lillesøster Emilie i klassen Mini.