Pressemelding: Karrierebeste av Solberg

 

Svensk-norske Oliver Solberg rundet av sin debutsesong som fabrikkfører for Hyundai med en imponerende femteplass sammenlagt i Rally Monza søndag.

20-åringen leverte et nærmest feilfritt og samtidig kontrollert løp i Nord-Italia. Etter tre dager og til sammen 16 fartsprøver kunne Solberg feire karrierens beste resultat i WRC-klassen.

– Jeg har bare lyst til å fortsette kjøringen nå. Hele uken har vært fantastisk. Spesielt var fjellveiene vi kjørte fredag og lørdag morgen fine. Til å begynne med tok vi det ganske rolig og fornuftig ettersom veiene var fuktige av tåke i fjellene. Etter noen justeringer på bilen som ga mer grep for bakhjulene, kunne vi kjøre en del tøffere. Det var en fantastisk følelse.

– Rallyet i seg selv var veldig vanskelig med både utfordrende veier oppe i fjellene og tekniske traseer nede ved racingbanen. Grusveiene rundt Monza var ekstra morsomme i mine øyne; de minnet meg på tiden i rallycross. Det var nesten så jeg ble lei meg da løpet var ferdig, sa Oliver Solberg.

– Utviklingen fortsetter og erfaringen blir stadig større. I Spania forrige løp kunne jeg ikke kjempe i toppen slik som nå ettersom jeg aldri hadde kjørt der før. Monza-løpet kjørte jeg i fjor, og den erfaringen gjorde at jeg kunne kjøre fortere i år. At jeg kjempet om plasseringer og tider med teamkameratene mine, forteller meg at farten var veldig bra. Dette var faktisk bedre enn jeg hadde forventet, sa Solberg.

Samarbeidet med ny kartleser, Elliott Edmondson, fungerte fra første sving.

– Det var perfekt. Helt fra start var vi trygge på hverandre. Alt fungerte slik vi hadde trent på før løpet. Elliott gjorde en kjempejobb, og jeg er veldig takknemlig for innsatsen.

Neste sesong skal Oliver Solberg flyttes opp på øverste nivå i rally-VM. Han skal dele en av Hyundai-teamets nye hybridbiler med veteranen Daniel Sordo.