Pressemelding: Karrierebeste for Oliver Solberg

Da Oliver Solberg (20) trengte en opptur som mest, slo rallyføreren til med fjerdeplass og karrierebeste i VM-runden Rally Belgia i helgen.

 

-Helt fantastisk er det å komme tilbake på denne måten og få til karrierebeste. I tillegg bidro vi til gode VM-poeng for teamet. Jeg er utrolig lettet og glad, sa Oliver Solberg.

 

For to uker siden krasjet den svensknorske Hyundai-føreren ut av Rally Finland allerede på annen fartsprøve. 20-åringen var langt nede etter uhellet.

 

-Dette var en tøff helg på vanskelige veier. Mitt forrige asfaktløp i Kroatia var ikke spesielt bra, og etter uhellet i Finland har det vært et par tøffe uker. Derfor føles det ekstra godt å få til et resultat igjen.

 

-Målet for helgen var å kjøre trygt og risikofritt gjennom en og en fartsprøve – og til slutt komme sikkert i mål. Vi tenkte kun på oss selv og vårt eget løp. Det gir selvtillit å kontrollere et løp på den måten.

 

Solberg endte 3.28,5 minutter bak teamkamerat Ott Tänak, som vant sesongens tredje VM-løp. 1.46,9 minutt skilte opp til seierspallen.

 

Før helgen var femteplassen i Rally Monza sist november hans beste resultat i øverste VM-klasse.

Neste VM-runde er Acropolis Rally Hellas, som starter 8. september. Fire runder gjenstår av sesongen.