Pressemelding: Kjempedag for Frøslid

Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud i Ford Fiesta R5 kjørte inn til sin andre 5.plass på rad i Aurskog/Høland Rally lørdag med sin Ford Fiesta R5. Den femte runden i årets mesterskap ble en ny opptur for Håkon med et nær problemfritt rally, der han også var nærmere på tempoet til de fire førerne som ligger i toppen av Rally-NM.

-Det ble rett og slett en kjempedag på skogen. Jeg føler gradvis at jeg kan «leke» litt mer med bilen, og etappetidene blir stadig bedre i forhold til de veldig erfarne førerne som vi måler oss mot. Denne gangen klarte vi også å øke forspranget til de førerne vi har kjempet jevnt med i vinter. Vi føler at vi er på rett spor, tar steg for steg og lærer noe nytt hver gang vi sitter i bilen, sier Håkon Sveen Frøslid.

24-åringen har i de to siste NM-rundene etablert seg som «best of the rest» i mesterskapet. Han er nykommer i den raskeste klassen for R5-bilene og noterte også sitt beste etapperesultat på den nest siste fartsetappen i Aurskog/Høland Rally, da han kjørte inn til tredje beste tid på den nesten 18 km lange Børli-etappen.

-Jeg vil også gi skryt til arrangøren NMK Aurskog/Høland som kunne by oss på et så og si «nytt» rally med spennende og krevende fartsetapper. Løpet var ganske teknisk bitvis, men det var også brede og raske veier der det var viktig å kjøre «racingspor» og utnytte hele veibredden, sier Håkon Sveen Frøslid.

Nå blir det en lang pause før neste NM-runde, Rally Sokndal, i august. Dette er et svært krevende asfaltrally i Rogaland, på veier som Håkon og Jørn aldri har kjørt på tidligere.

-Nå er vi liksom i «flyten» og det er aldri noe ideelt med en kjørepause på drøyt to måneder. Vi har mulighet til å kjøre Rally Larvik, også det på asfalt, som en test en uke før Sokndal, men også det løpet kjøres ikke før i august. Jeg vurderer faktisk også å prøve litt asfaltracing i sommer, rett og slett for å få kjøretrening på asfalt. Uansett blir det en lang pause, men vi tar sommerferie med en god følelse etter de to siste NM-rundene, sier Håkon.