Pressemelding: Kjemper mot gutta

Racingtalentet Isabell Rustad fra Harestua er vant til å sloss med gutta på racerbanen, nå bruker hun kvinnedagen til å lansere planene for årets sesong.

Jentene er på full fart inn i motorsporten og det er Porsche-fører Isabell Rustad svært glad for. Hun er nemlig vant til å konkurrere alene mot gutta i ulike bilsport-klasser. Nå bruker hun 8. mars til å fortelle om sine sportslige planer for 2024.

Isabell Rustad fortsetter i Fragus Motorsport i Porsche Sprint Challenge Scandinavia der hun kjørte i fjorårssesongen. Hun er svært godt fornøyd med teamet og utviklingen hun hadde i 2023.

– Jeg trives veldig godt i teamet som er svært profesjonelt. De har hjulpet meg mye med utvikling av meg selv og ikke minst bilen. Skal vi ta ytterligere steg fremover er jeg trygg på at jeg er i rett team, forteller det unge bilsporttalentet som var er en del av Team Norway i 2023. Hun håper å bli det også i 2024. (landslaget for 2024 er pr. d.d ikke tatt ut) Det svenske teamet er også svært godt fornøyd med at Isabell Rustad valgte de og gleder seg til å jobbe sammen med det norske talentet også i 2024.

– Vi gleder oss utrolig mye til å jobbe videre med Isabell i 2024. Hun viste i fjorårssesongen at hun var svært rask, og hun tar til seg lærdom som en svamp. Hun er bare i starten av sin racingkarriere, og det skal bli gøy å få lov å være med på fortsettelsen, forteller teamsjef i Fragus Motorsport, Robin Hansson.

Større ambisjoner

I fjor ønsket Isabell Rustad å dempe forventingene til den første sesongen i det tøffe Porsche-mesterskapet hvor flere av Nordens fremste GT-racere kjører. Hun beviste i fjor at hun kan være med å kjempe helt i toppen hvor hun kom på pallen seks ganger på 14 løp og endte på tredjeplass i GT3 klassen i sin Porsche. Nå er ambisjonene for sesongen høyere og Rustad har som mål å være med å kjempe om seieren i mesterskapet.

-Jeg føler meg privilegert og er super takknemlig for at mine sponsorer fra i fjor også støtter meg denne sesongen. Det å kunne leve drømmen sin og drive med motorsport på dette nivået er noe jeg setter stor pris på.

Nye konkurrenter

Nytt i teamet er at Isabell Rustad blir teamkollega med 16-åringen Wilmer Wallenstam som har imponert teamet under tester i høst. Han har også store ambisjoner om å være med å kjempe i toppen i mesterskapet. Dette er noe Rustad tror kommer til å bli lærerikt og spennende, som begge kan dra nytte av. Noe annet nytt som hun synes er veldig moro er at hun i år ikke blir den eneste jenta i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Rustad får nemlig følge av svenske Emma Wigroth som kommer fra Formula Nordic-serien.

– Det er kjempegøy at jentene får opp øynene for motorsport og at det er flere som kommer på startstreken. Jeg ser virkelig frem til en ny sesong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og moro å få kjempe med ei annen kvinne også, sier NMK Hadeland sjåføren.

Årets sesong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia skal kjøres over seks helger i tre ulike land. Sesongen begynner på Anderstorp i Sverige 3. og 4. mai. Nytt av året er at mesterskapet også skal besøke Jyllandsringen i Danmark.

– I fjor var alle de svenske banene nye for meg, men i år er det kun Jyllandsringen som er ny. Derfor har jeg mer kunnskap om hva jeg går til, noe som jeg håper kan hjelpe meg på veien. Det blir også kult å kjøre på Jyllandsringen som er ukjent for meg. Aller mest gleder jeg meg selvfølgelig til Porsche festivalen på hjemmebane på Rudskogen Motorsenter 6-7 september, avslutter hun. Men før sesongen setter i gang her hjemme i Scandinavia skal Isabell sammen med Fragus Motorsport til Oschersleben i Tyskland for å trene i to dager den 23-24 mars.

 

Kalender Porsche Sprint Challenge Scandinavia 2024

3.-4. mai: Scandinavian Raceway, Anderstorp (løp 1, 2)

1.-2. juni: Gelleråsen Arena, Karlskoga (løp 3, 4)

29.-30.juni: FDM Jyllandsringen, Danmark (løp 5, 6)

16.-17. august: Gelleråsen Arena, Karlskoga (løp 7, 8)

6.-7. september: Rudskogen Motorsenter, Norge (løp 9, 10)

20.–21. september: Mantorp Park, Mantorp (løp 11, 12)