Pressemelding: Kjendistung Porsche Festival på Rudskogen

Lørdag 17. september har du muligheten til å se både Dennis Hauger, Aksel Lund Svindal og Sigurd Wongraven kjøre løp på Rudskogen, da årets Porsche Festival går av stabelen.

Det blir kjendistungt når årets Porsche Festival arrangeres på Rudskogen utenfor Sarpsborg førstkommende lørdag. I tillegg til billøp med noen av Skandinavias beste racerførere vil det bli oppvisning med Formel 2, en parade med historiske Porscher, oppvisning med en elektrisk konseptbil fra Porsche med over 1000 hestekrefter og Norges største Porscheutstilling.

Dennis Hauger i både Formel 2 og Porsche
Norges Formel 1håp Dennis Hauger kommer til Rudskogen med sin Formel 2bil, som han for første gang skal kjøre på norsk jord. Dette er en unik anledning til å både se, og ikke minst høre, en av verdens raskeste racerbiler i levende live.

I tillegg til å kjøre oppvisning med Formel 2bilen skal Dennis Hauger delta som gjestefører i Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor han møter hele den skandinaviske eliten. Dette blir første gang Dennis Hauger kjører et billøp på norsk jord siden han kjørte norske gokartløp for snart ti år siden.

Jeg gleder meg til å vise frem Formel 2bilen på Rudskogen. Det er mange nordmenn som har vært på Formel 2løp i år, men nå har enda flere muligheten til å se hvor heftig en slik bil er, sier Dennis Hauger, som også er optimist med tanke på løpene i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Hauger har kjørt gjestebilen i Porsche Carrera Cup Scandinavia tidligere og har flere pallplasser. Kommer den første seieren i en Porsche 911 GT3 Cup på norsk jord?

Lund Svindal mot Wongraven i Porsche Sprint Challenge Scandinavia
I klassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia, hvor det kjøres med Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport (982), er Aksel Lund Svindal en av favorittene. Den tidligere toppalpinisten kjører i år sin første sesong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og han vant årets første løp i Sverige tidligere i sommer.

Denne helgen får han en ny konkurrent i Sigurd Wongraven, frontfigur i bandet Satyricon. Wongraven har lang erfaring med Porschekjøring på bane, og tok en pallplass da han debuterte som racerfører i det norske GTmesterskapet tidligere i sommer.

Aksel har mer erfaring enn meg, men jeg gleder meg til en ny utfordring, sier Wongraven.

Lund Svindal og Wongraven er ikke de eneste berømte førerne som deltar i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Lund Svindals teamkamerat er alpinlegenden Ingemar Stenmark, som også vil kjøre på Rudskogen 17. september.

En svært spennende nykommer i Porsche Sprint Challenge Scandinavia er 17 år gamle Isabell Rustad, som debuterer i denne klassen etter å ha gjort suksess i norsk racing og gokart de siste årene. Isabell, som er datter av den kjente bilsportutøveren Tommy Rustad, håper å bryne seg mot de etablerte førerne i feltet.

Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Isabell, som takker sine samarbeidspartnere for muligheten.

Norges største Porscheutstilling
Utenfor banen vil man finne Norges største Porsche-utstilling på Rudskogen denne dagen, og ankommer du Rudskogen med din egen Porsche kan du stå på en egen Porsche-parkering, som blir en utstilling i seg selv.

Det blir også panelsamtaler på hovedscenen med tema som design av fremtidens Porscher, Porsche Carrera Cup Scandinavia og årets Formel 2-sesong med Dennis Hauger. Her vil man få mulighet til å høre Dennis Olsen, Harald Huysman, Dennis Hauger, Aksel Lund Svindal, Atle Gulbrandsen og Kai Leibrandt. Sistnevnte er en av Porsches mest sentrale konseptdesignere.

-Vi tilbyr også fartsfylte aktiviteter for alle aldre i festivalgaten. Bygg LEGO, kjør simulatorer eller se Disney-filmen Cars i egen barnekino.

Er du mellom 16 og 18 år, og har tatt trafikalt grunnkurs, vil du også ha mulighet til å øvelseskjøre en Porsche på bane. Men vær tidlig ute, for det er begrenset med plasser tilgjengelig.

Spektakulært pauseshow: Porsche Heritage 1948-2022
I pausen kan du oppleve en reise i Porsche-historie, med spektakulære biler fra Porsches begynnelse og helt frem til fremtidens sportsbilkonsepter med Porsche Mission R, kjørt av Formel 1-kommentator og racerfører Atle Gulbrandsen. Konseptbilen vil også stå utstilt i en av pitgarasjene resten av dagen, slik at tilskuerne kan ta en nærmere titt på hvordan både sportsbiler og racerbiler kan bli seende ut i fremtiden.

I tillegg til løpene i Porsche Carrera Cup og Sprint Challenge Scandinavia, blir det også kjørt løp i de norske GT-klassene og Porsche 944 Cup, pluss at en rekke norske kjendiser skal i aksjon i løpet «Race of Stars».