Pressemelding: Klare for Aurskog/Høland Rally

Ikke siden midten av februar har norske rallyutøvere kunnet drive sin sport, men når NMK Aurskog/Høland inviterer til årets 2. NM-runde i rally skjer det med et fullt trykk fra første meter.

Den første fartsetappen i Aurskog/Høland Rally er en tre mils monsteretappe gjennom Mangenskogene, men Geir Helge og Håkon Sveen Frøslid i Synnfjellet Rallyteam gruer seg ikke til det! Det kreves full satsing fra første meter førstkommende lørdag.

-En tre mils fartsetappe før de fleste har satt seg til frokostbordet på lørdag morgen er helt perfekt. Mange utøvere ville nok kanskje hatt en mer forsiktig start på dagen med en kortere etappe til å begynne med, men her starter alvoret direkte. Det gjelder å være på hugget fra første stund, for etappen er så lang at den kan bli svært avgjørende for utviklingen utover i løpet. Vi gleder oss enormt og jeg tror vi skal takle dette veldig bra, sier Håkon Sveen Frøslid.

Håkon leder NM i klassen for firehjulsdrevne nasjonalbiler med sin Subaru Impreza etter en overlegen seier i Rally Finnskog i februar. Geir Helge, som kjører i klassen for firehjulsdrevne internasjonale biler med en Ford Fiesta R5, åpnet sesongen mer forsiktig med 10.plass i sin klasse, men satser på progresjon på grus og asfalt i  Aurskog/Høland Rally, et underlag han liker bedre enn snø og is.

-Jeg må si jeg var ganske overrasket over en seiersmargin på godt over minuttet i Rally Finnskog, men det er mange som kjører fort i klassen og jeg kan ikke ta noen seier på forskudd. Det var åpenbart en stor fordel å få en sekvensiell girkasse i bilen før Finnskog-løpet, men det var ikke det alene som var årsaken til det gode tempoet. Nå har vi forberedt oss bra til Aurskog/Høland Rally med en test på Elverum for et par uker siden, der vi fant et bra oppsett for grusunderlag. Jeg føler jeg er på offensiven og er optimistisk før helgen, sier Håkon.

Aurskog/Høland Rally var NM-finale i fjor, der Geir Helge Frøslid sikret seg NM-gullet og Håkon bronsemedaljen da begge kjørte i klassen for nasjonale firehjulsdrevne biler med hver sin Subaru. Nå har Geir Helge tatt steget opp i klassen for de raskeste bilene med sin Ford Fiesta R5, mens Håkon skal prøve å sikre et nytt NM-gull til Synnfjellet Rallyteam i klassen der faren Geir Helge vant i fjor.

-Aurskog/Høland Rally i år har en helt annen karakter enn fjorårets løp. Da kjørte vi et mye kortere løp med ti fartsetapper av sprintkarakter. Nå skal vi konkurrere over nesten ti mil med fartsetapper, der Mangen-etappen, som kjøres to ganger, alene er lengre enn hele forårets løp. Innstillingen før start og satsingsnivået blir også veldig annerledes når fartsetappene tar 17-18 minutter å kjøre framfor 3-4 minutter. I sommervarmen som er meldt på lørdag blir dette rett og slett en styrkeprøve også fysisk, sier Håkon Sveen Frøslid.