Pressemelding: Knudsen gjorde betydelige fremskritt på Spa

En femteplass i det første løpet, og hvis det ikke hadde vært for en kollisjon, ville det andre løpet ha endt med samme resultat. Knut Eirik Knudsen, i sin andre opptreden i år i Clio Cup Series, viste at han har det som trengs for å konkurrere om pallplasser blant Mid Europe-utfordrerne. Han forlot Spa-Francorchamps fornøyd med fremskrittene han hadde oppnådd.

«Sammenlignet med Hockenheimring, gjorde vi enorme fremskritt,» roste den unge nordmannen, som var spesielt fornøyd med prestasjonen sin på tørr bane. «Jeg føler at farten min forbedres med hver runde. Selvtilliten min vokser også. I tillegg distanserte vi oss tydelig fra de førerne vi konkurrerte med på Hockenheimring og, tvert imot, kom nærmere fronten av feltet. Dessverre kunne vi ikke omsette det i resultater, men vi viste god fart i begge løpene,» la TF Performance-føreren til.

Selv om Knudsen viste solid form på tørr bane, møtte han en utfordring lørdag morgen som han ikke hadde støtt på i år. Kvalifiseringen til det første løpet fant sted på våt bane. Kampen om startposisjoner var derfor en lærdom for den tidligere Citroën DS3 Cup Danmark-toer, noe som gjenspeilet seg i resultatene.

«Vi slet med å finne en passende oppsett. I tillegg ble to av rundene mine slettet for å ha overskredet banegrensene. Dessuten var ikke banen så våt, noe som betydde at dekkene overopphetet veldig raskt. Etter to runder kjørte det meste av feltet to sekunder per runde langsommere,» beskrev Knudsen kvalifiseringsproblemene sine, som endte med en 41. plass totalt.

Til løpet tørket imidlertid banen opp, og den unge nordmannen kunne igjen vise sitt potensial. Etter en betydelig opphenting, jobbet han seg opp til 27. plass. I klassifiseringen av Mid Europe-utfordrerne betydde dette en femteplass for ham.

«Vi følte oss merkbart bedre. På tørr bane hadde vi virkelig god fart, og jeg foretok mange forbikjøringer. Det var virkelig gøy, og jeg nøt løpet grundig,» jublet han ved målgang.

 

Tapte poeng

Søndag morgen kom regnet tilbake til Belgia, og kvalifiseringen var igjen våt. Knudsen viste imidlertid at han kan lære veldig raskt, og takket være lørdagens erfaring var han mer konkurransedyktig. Mens han totalt kvalifiserte seg til 21. plass, sikret han sjetteplass blant Clio Cup Mid Europe-utfordrerne. Selv om dette resultatet gledet ham, følte han fortsatt at det var områder for forbedring i prestasjonen hans.

«Selv om det var mye bedre enn lørdag, klarte jeg ikke å utnytte runden jeg kjørte før dekkene overopphetet fullt ut. Vi endte opp i en posisjon som var dårligere enn vårt faktiske potensial,» vurderte han kvalifiseringsprestasjonen sin.

I løpet var han på vei mot et enda bedre resultat. Bare fire og et halvt minutt før slutten lå han på 20. plass totalt og femte blant Mid Europe-utfordrerne. Imidlertid tok en kollisjon med en annen fører ham ut av løpet.

«Føreren foran oss spant, og jeg kunne ikke unngå ham. Han traff meg fra siden, og jeg kjørte inn i barrieren,» beklaget Knudsen, som dermed mistet verdifulle mesterskapspoeng.

Nå venter en relativt lang pause for den norske føreren. Hans neste start vil være helgen 23.-25. august på franske Magny-Cours. Han vil ankomme årets tredje arrangement som den sjette beste føreren i utfordrerklassifiseringen av Clio Cup Mid Europe.

 

Foto: DPPI/Alpine Racing