Pressemelding: “Kongelig” Solberg-comeback

Petter Solberg gjør rally-comeback! Den tidligere verdensmesteren er tilbake bak rattet i EM-runden Royal Rally of Scandinavia midt i juni.

 

1714 dager – eller fire år, åtte måneder og ni dager – er gått siden sist 2003-verdensmesteren deltok i rally på øverste mesterskapsnivå. Da kjørte han til seier i WRC2 i den britiske VM-runden i Wales.

 

Siste aktive sesong i rally-VM var i 2012. Solberg har 190 VM-løp bak seg. I 2014 og 2015 ble han verdensmester i rallycross.

 

Siden bilen ble parkert i 2019, har spydebergingen fulgt sønnen Oliver tett i rally-VM.

Men daglige gjensyn med sine parkerte rallybiler har stadig fristet 49-åringen til å gire opp og tråkke gassen til bunns.

 

– Bilen roper på meg hver gang jeg er i verkstedet mitt. Det er som den trygler meg om å bruke den. Og det kan man jo ikke bare ignorere, sier Petter Solberg med glimt i øyet.

 

Han får med seg Jonas Andersson som kartleser. Svensken har tidligere hjulpet Mads Østberg til en VM-rundeseier og landsmannen Pontus Tidemand til WRC2-tittel. Solberg og Andersson har aldri før konkurrert i samme bil.

 

Men seier i comebacket tror ikke Solberg helt på.

 

– Jeg starter ikke løpet for å vinne. Målet er å lage show og nyte kjøringen. Vi vet at det er mange veldig raske førere i rally-EM og at kampen om seier blir beintøff. Det nærmer seg fem år siden sist jeg kjørte løp. Det er ikke bare å slå på farten som er i mesterskapet etter så lang tid borte.

 

I fjor vant sønnen Oliver Solberg tidenes første utgave av Royal Rally of Scandinavia. Pappa Petter skal bruke den samme bilen. Familiens Volkswagen Polo GTI R5 har tidligere vunnet en rekke EM-runder samt junior-EM.

 

– Prioriteten er å kjøre bilen, smile og gi noe tilbake til rallyfansen. I fjor jobbet vi hardt for å hjelpe arrangøren med å bygge opp dette arrangementet, og dette er fortsettelsen. Vi benytter enhver anledning til å bidra for rallysporten.

 

Royal Rally of Scandinavia har base i Karlstad og kjøres 13.- 15. juni.

Mer info om det svenske EM-løpet her