Pressemelding: Krevende helg for Frøslid

Det endte med brutt løp for  Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud i Rally Hedemarken lørdag. Etter fem fartsetapper valgte de å bryte løpet med tekniske problemer på sin Ford Fiesta R5, som rett og slett gjorde det risikofylt å kjøre videre. Alt i alt ble NM-finalen på Hedemarken en tung og krevende opplevelse for Håkon, som dagen før løpet mistet sin rallyinteresserte bestefar.

-Antagelig oppsto de tekniske problemene med bilen allerede fredag kveld før på etappen Rokosjøen. Her er det mange hopp og sprett og selv om vi tok det pent, har vi nok fått en skade på frontdifferensialen i forbindelse med en landing etter et hopp. På den første etappen på bilcrossbanen Vendkvern lørdag morgen virket det som bilen fungerte ok, men på neste etappe over Mauset ble bilen nærmest umulig å kontrollere. Vi fikk en helt umotivert snurring og flere andre leie «tilbud». Bilen var egentlig kjørbar, men på grunn av risikoen for et totalt girkassehavari, valgte vi å bryte, Håkon Sveen Frøslid.

Rallyhelgen på Hedemarken startet også svært tungt vis for Håkon, som på torsdagen før løpet mistet sin bestefar Frøys Frøslid. Den rallyinteresserte bestefaren, som Håkon hadde et tett og nært forhold til, rakk akkurat ikke å fylle 74 år.

-Jeg er tredje generasjon bilsportutøver. Bestefar kjørte bane- og bakkeløp på 70-tallet, og etter det startet pappa Geir Helge med rally. Bestefar var veldig opptatt av rallykjøringen til pappa og meg. Han fulgte løpene med rallyradio og resultater på nettbrett, og var alltid oppdatert. To dager før han døde var jeg og besøkte ham og drakk kaffe og snakket om rally. Det var veldig trist å reise til Hamar og starte forberedelsene til helgens rally med dette som bakteppe, forteller Håkon.

Sesongen er sannsynligvis nå over for Håkon Sveen Frøslid og Jørn Listerud, som opprinnelig hadde tanker om å kjøre Rally Tron i oktober med den unike fartsetappen til topps på Tronfjell i Alvdal, 1666 m.o.h.

-Det høres veldig spennende ut med en sånn fartsetappe, men jeg tror ikke vi klarer å få fikset bilen til da. Totalt sett har denne sesongen virkelig vært over all forventning. Vi har hatt en jevn og fin progresjon med R5-bilen hele veien, og føler at vi vil stille med et helt annet erfaringsgrunnlag om vi klarer å få på plass en satsing for å kjøre også neste år. Det er stadig langt opp til toppen, men det er inspirerende og motiverende å kjøre et mesterskap der konkurransen faktisk er i verdensklasse, sier Håkon Sveen Frøslid.

Foto: Arve Kjelbergsengen