Pressemelding: Kvia utkonkurrerte 120 førere

Scenen var satt for et av Europas største driftingarrangement, Iron Drift King. Løpet hvor både det lokale Iron Drift King og runde 5 av Drift Masters skulle kjøres, 120 førere, 2 konkurranser og 2 vinnere skulle kåres.

Fortjent wildcard

Man skulle tro at det var iscenesatt da Tor Arne Kvia ga bort sitt wildcard til Olav Haugen Hasdal for Drift Masters runde 5 som han vant da han sikret Norgesmester tittelen. Men Kvia ville gjøre seg fortjent til å vinne wildcardet med å delta på wildcard shootout hvor hver deltaker i Iron Drift King fikk en sjans til å kvalifisere seg inn som wildcard, med 89 poeng sikret Kvia seg en andre plass og mulighet for å kjøre dobbel konkurranse helg.

Dobbel 98

Fredagen startet med kvalifisering i Drift Masters, Kvia viste fort at han ikke var der for å henge rundt og satte inn et run på 94 poeng og holdt ledelsen lenge. Så kom topp 10 førerne og begynte å sette inn 97 poeng som en nesten standard, Kvia som ikke hadde noe å tape denne helgen satte så inn et 98 poengs kvalifisering run og sikret seg første plass i Drift Masters. Med bare en time pause var det klar for kvalifisering i Iron Drift King, Kvia gjorde som i Drift Masters og satte inn enda et 98 poengs run og var dermed fredagens store snakkis med å kvalifisere på første plass i begge konkurranser.

Feil taktikk

Med temperaturer rundt 34 grader i skyggen var dekk forbruk et stort problem da de veldig fort ble overhetet, ‘’Det er en fin balansegang på å finne riktig grep med dagens dekk, man må kunne ha stil og vinkel i sine leadrun i tillegg til å kunne ha fart i chaserunnene’’ sier Kvia. I Iron Drift King skulle Kvia lære på den harde måten i top 16 hvor han gikk tom for dekk inn i siste sving og krasjet inn i veggen, endte så på en niende plass i Iron Drift King.

Femteplass i comebacket

For første år siden 2018 kjører ikke Kvia et fullt program i Drift Masters, som vinner av kvalifisering var øynene rettet mot 26 åringen fra Nærbø i Top 32. Etter en hard battle som endte med OMT kunne Kvia puste lettet ut som vinner og videre til top 16. Helgen endte etter en OMT i top 8 og Kvia avslutter helgen på en femte plass i den tetteste konkurransen Europa noen gang har vitnet.