Pressemelding: Lindland erstatter Lund Svindal

Den erfarne Porsche-føreren Roar Lindland erstatter Aksel Lund Svindal i helgens Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen.

Aksel Lund Svindal ble nylig far til sitt første barn, og Roar Lindland gjør derfor et lite comeback på i det skandinaviske mesterskapet og på hjemmebanen Rudskogen. Lindland er akkurat ferdig med årets sesong i Porsche Supercup, som kjører med samme type bil som brukes i Carrera Cup Scandinavia.

-Jeg var jo ikke helt forberedt på dette, men jeg tenker det skal gå bra. Jeg kjenner jo bilen godt, og har kjørt mye på Rudskogen tidligere, selv om det var med den forrige modellen. Jeg har stor respekt for toppførerne i Carrera Cup Scandinavia, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Lindland.

-En fødsel er helt fantastisk, men kan også være en tøff påkjenning for mor og barn. Nå har vi noen rolige dager hjemme for å passe på så alle kan komme seg tilbake i god form, sier Aksel Lund Svindal.

I tillegg til Lindland deltar også Dennis Hauger som gjestefører i Carrera Cup Scandinavia denne helgen, samt norske Alexander Berg.

Lindland har akkurat lagt bak seg åtte løp i Porsche Supercup, som er en av supportseriene til Formel 1. Etter å ha vunnet ProAm-tittelen fire ganger, var han i år tilbake i Pro-klassen og hadde også en viktig jobb med å være mentor for sin unge teamkamerat Alessandro Ghiretti. Ghiretti endte til slutt på en sterk sjuendeplass i mesterskapet, mens Roar ble nummer 27.

-Selv var jeg mye uheldig i årets sesong, men som team lykkes vi godt. Uansett blir det godt å avslutte sesongen på Rudskogen i helgen, sier 46-åringen fra Lyngdal.

Lørdagens to løp i Carrera Cup Scandinavia kjøres klokken 11.15 og 14.50. I tillegg Porsche Sprint Challenge med blant annet Isabell Rustad og Sigurd Wongraven til start. Det vil også være oppvisningsshow med klassiske Porscher, kjendisløp, hot laps med Dennis Hauger, øvelseskjøring med Porsche for ungdom og en rekke aktiviteter i festivalområdet.