Pressemelding: Lindland klar for ny sesong i Porsche Supercup

Roar Lindland fra Lyngdal er som eneste nordmann klar for sin åttende fulle sesong i Porsche Supercup, som kjøres som forløp til Formel 1 på europeiske racerbaner med åtte runder i år.

Roar Lindland (44) har blitt en veteran i Porsche Supercup, og har også i år mål om å vinne ProAm-cupen. I 2018, 2019 og 2020 vant Lindland ProAm-cupen, for de semi-profesjonelle førerne, men i fjor ble det en tredjeplass sammenlagt. I år er han revansjesugen, og teamet og alle som er med på dette er veldig motiverte.

-Ja, målet er å ta tilbake gullet. Jeg skal innrømme at fjoråret var ganske tøft med den nye 992-modellen til Porsche. Dessuten har det vært et par spesielle sesonger på grunn av pandemien. Nå begynner ting å normalisere seg, og det ser jeg frem mot, sier Roar Lindland.

Lindland gjennomførte to testdager på Imola i Italia tidligere i vinter, og det er også på Imola sesongen starter helgen etter påsken.

-Imola er en bane jeg ikke har så mye erfaring fra. Jeg kjørte et løp der i det franske mesterskapet tidligere, men jeg liker banen godt. Den er som en berg- og dalbane.

Lindland merker den enorme interessen for Formel 1 som herjer i både Norge og resten av verden om dagen.

-Jeg merker interessen på godt og vondt. Mest på godt, selvsagt, fordi det er veldig mange som følger med på det vi gjør nå, og det er mye på grunn av Formel 1, Drive to Survive og blant annet Dennis Hauger. Men det har også gjort at det er en veldig tøff kamp om å være en av de 28 førerne som får plass i Porsche Supercup. Det er enormt mange racerførere fra hele verden som ønsker å være en del av Formel 1-sirkuset nå, sier Lindland.

Roar Lindland bytter team foran denne sesongen, og går tilbake til Pierre Martinet by Almeras, som han har vunnet mesterskapet med to ganger tidligere.

Løpene til Roar Lindland sendes direkte på Viaplay også denne sesongen, og etter Imola i Italia venter løp i Monaco, Silverstone i Storbritannia, Red Bull Ring i Østerrike, Paul Ricard i Frankrike, Spa i Belgia, Zandvoort i Nederland og Monza i Italia.