Pressemelding: Lindland startet sesongen med seier

Det ble seier i årets første løp i Porsche Supercup for Roar Lindland fra Lyngdal.

44-åringen kjører i år sin åttende fulle sesong i Porsche Supercup, og målet er å ta nok et gull i ProAm-klassen. Og sesongen kunne ikke ha startet bedre enn med seier på den klassiske Imola-banen.

-Jeg må innrømme at jeg var litt nervøs, og det var mye spenning før årets første løp. Jeg har aldri startet en sesong med så lite forsesong testing som i år, men jeg fikk fort godfølelsen, sier Roar Lindland.

Treningen på fredag ble flyttet til lørdag morgen på grunn av kraftig regnvær på Imola, og da kvalifiseringen skulle gå av stabelen var Lindland på hugget.

-Jeg fikk til en skikkelig bra runde, men likevel ble det andreplass. Clement Mateu var noen få tusendeler raskere.

Da løpet startet søndag kom Roar ut på andreplass i klassen på den regnvåte banen. Det var mye regn og vanskelige forhold, men Lyngdølen hang på Mateu i ledelse. Og da det gjenstod tre runder kom Lindland seg forbi, og sikret dermed seieren i ProAM-klassen.

-Dette var en perfekt måte å starte sesongen på. Jeg hadde Mateu og Philip Sager rett bak meg over mål, og bak der igjen kom gjesteføreren, den tidligere MotoGP-verdensmesteren Jorge Lorenzo, forteller Lindland.

Det neste løpet for Roar Lindland er det kjente gateløpet i Monaco i slutten av mai.

 

-Monaco er en bane som jeg har gode minner fra. Jeg har vunnet der tre ganger, og håper på ny seier i år. Men det er også en vanskelig bane med små marginer, hvor det ikke er rom for å gjøre feil, avslutter Roar Lindland.