Pressemelding: Lund Svindal kjører elektrisk på Lånke

Aksel Lund Svindal utvider bilsportsatsingen sin. Nå blir det rallycross i elektrisk bil under den norske VM- og EM-runden på Lånkebanen neste helg for den tidligere toppalpinisten.

Aksel Lund Svindal er ikke fremmed for hverken å sette eller slå rekorder – som den eneste mannen i verden som har sikret seg tre store globale utfortitler! Nå er han klar for nok en fartsfylt konkurranse. Denne gangen på Hell – uten spandex-dress og ski på beina, men bak rattet i en rallycross-bil!

De som har fulgt Aksels karriere, og følger han i sosiale medier, er vant til at karen er både aktiv og prøver seg i de fleste idretter. I senere tid har vi også fått se han prøve seg bilsportens verden. I vår klatret han øverst på pallen etter innsatsen i Porsche sprint Challenge Skandinavia på Anderstorp Raceway i Sverige.

Den olympiske mesteren er vi mest vant til å se omgitt av snøkledde fjell. Men nå flytter han seg altså fra pudder til grus – og vi kan glede oss til en fartsfylt konkurranse med Aksel Lund Svindal på startstreken. Vi vet han er en vinnerskalle, og konkurranseinstinktet er det ingenting å klage på. Så dette blir uhyre spennende!

Dette sier Aksel om sin debut som Rallycrossfører:

-Norge har alltid vært lidenskapelig for rallycross, og nå med denne nye æraen av helelektriske rallycrossbiler, passer det perfekt med andelene el-biler vi har her i Norge. Å få sjansen til å prøve denne bilen i Spania, som bilentusiast, var veldig kult – det er vanvittig raskt og veldig morsomt å kjøre, sier Aksel Lund Svindal.

-Jeg har stor respekt for rallycrossførere, fordi det er en sport som er veldig actionfylt. Det er så mye som skjer, og når du setter deg i bilen for første gang, er det absolutt en håndfull, men de klarer seg veldig bra. Som nordmenn er vi kjent med akselerasjonen til elbiler, og både akselerasjonen og kjøreegenskapene til RX2e-bilen på så grovt underlag er svært imponerende.

 -Selv om jeg bare er en amatør, og dette bare er for moro skyld, er det å dra til Hell og se alt på nært hold og få bli med på sirkuset noe jeg virkelig ser frem til. Det er ingen hemmelighet at jeg er en stor talsmann for bærekraft og innovasjon, og med den økende elektrifiseringen innen motorsport og den utrolige ytelsen som følger med, er jeg veldig spent på å se hva fremtiden bringer…»

I biografien på sin Instagram skriver Aksel at han prøver å finne ut hvordan være rask uten spandex-dress. Rallycross er nok midt i blinken for fartsglade Svindal, som stiller i klassen RX2e, og vi gleder oss til å se han på Hell i Trøndelag 12.-14. august!

Det er ikke bare premiere på Aksel som sjåfør bak en rallycrossbil, det blir også verdenspremiere på Elektriske rallycrossbiler denne helga! Biler som akselerere raskere enn i Formel 1, for første gang i historien i en rallycross-konkurranse.

Ls også: