Pressemelding: Marcus gleder seg til GT-racing i nattemørke

Marcus Påverud står foran en av årets store utfordringer når han lørdag skal kjøre den andre runden i GT World Challenge-mesterskapet på Paul Ricard-banen i Frankrike.

Sammen med sine teamkamerater, Baptiste Moulin fra Belgia og Michael Dörrbecker fra Mexico, stiller Marcus til start i 1000-kilometers løpet på den franske Formel 1-banen med sin Lamborghini Huracan GT3-bil for det italienske teamet VSR. Marcus er yngstemann i teamet, men vil sannsynligvis få oppgaven med å kjøre de to siste timene av løpet i nattemørket.

-Jeg gleder meg til dette, for kjøring i mørket er noe av det jeg føler jeg behersker bedre enn mange andre. Det er dessuten spesielt utfordrende og ikke minst moro, for i mørket blir fartsfølelsen enda sterkere. Det krever også at man vurderer innbremsinger og distanser riktig, spesielt når man tar igjen andre biler og skal kjøre forbi. Jeg er dessuten ekstra kjøresugen fordi det nå er en måned siden forrige gang jeg satt bak rattet i en racerbil, sier Marcus.

21-åringen fra Lier møter skarp motstand i løpet på Paul Ricard, der ikke mindre enn 54 GT3-biler stiller til start. GT World Challenge er verdens hardeste GT3-mesterskap, og i alt er det mer enn 150 førere fra 27 nasjoner som stiller til start på lørdag.

-Jeg har tidligere kjørt 24-timersløp både i Barcelona og Dubai og fikk da mye kjøretid i nattemørket. Paul Ricard-banen kjenner jeg godt etter å ha kjørt flere løp på banen i andre mesterskap, og dessuten kjørt tester med Lamborghinien før årets sesong, sier Marcus.

Marcus og hans to teamkamerater deltar i Silver Cup, altså førere som har såkalt sølv-gradering fra det internasjonale bilsportforbundet FIA. 17 av de 54 bilene som er påmeldt til løpet på Paul Ricard stiller i denne klassen, som dermed er den største av i alt fire klasser i mesterskapet. Marcus kjører for det italienske teamet Vicenzo Sospiri Racing, som er Lamborghinis offisielle fabrikksteam i mesterskapet. VSR-teamet stiller også med en bil som skal kjøres av Michele Beretta fra Italia, Yuki Nemoto fra Japan og Benjamin Hites fra Chile.

-Det er en utrolig artig internasjonal stemning innad i teamet med seks førere som representerer hvert sitt land og tre verdensdeler. GT Racing er absolutt en teamsport, der vi utveksler data mellom alle førerne, og da er det også viktig å jobbe for teamet og ikke bare konsentrere seg om egne prestasjoner, sier Marcus Påverud foran lørdagens styrkeprøve på Paul Ricard-banen.

 

 

Tidskjema GT World Challenge Paul Ricard:

Fredag 03.06  14.20-15.50 Fri trening 1

19.20-20.50 Fri trening/Pre Qualifying

Lørdag 04.06  11.30-12.30  Kvalifisering

18.00-24.00 Race – 1000 km/6 timer

Live TV-sending fra alle løp i GT World Challenge på www.gt-world-challenge-europe.com

 

TERMINLISTE GT Word Challenge 2022

01-03.05      Imola, Italia – 3 timer

03-05.06      Paul Ricard, Frankrike – 1000 km

28-11.07      Spa Francorchamps, Belgia – 24 timer

02-04.09      Hockenheim, Tyskland – 3timer

30.09-02.10 Barcelona, Spania – 3 timer