Pressemelding: Marcus Påverud kjemper for å beholde pallplassen

Marcus Påverud og makkeren Jens Reno Møller fra Danmark ligger på 2.plass i ProAm-klassen i International GT Open Series før helgens løp på Imola-banen i Italia. De blir imidlertid hardt presset av konkurrenter bakfra, men målsettingen er å beholde den gode sammenlagtplasseringen. 21-åringen fra Lier fikk eksperttips sist uke, da han var med på en test på Imola der Marco Bonanomi fra Italia bisto JAS-teamet med førerveiledning.

 -Bonanomi var med på Audis team som ble nr. 3 i 24-timers løpet på Le Mans i 2012, og selvsagt er det verdifullt å få veiledning og kunne sammenligne kjøredata med en så erfaren og god fører. I tillegg hadde han kjørt hundrevis av runder på Imola, men for meg var det første gangen jeg kjørte på banen. At JAS-teamet lot meg delta i denne testen viser også at de har tro på at jeg skal kunne utvikle meg videre, sier Marcus Påverud.

Egentlig var dette en test for det italienske teamet Nova Motorsport med deres Honda NSX GT3, som kjører i det italienske mesterskapet og som driftes av JAS, Hondas offisielle team i Europa.

-Det var ingen forskjell på Novas bil og den som Jens Reno Møller og jeg kjører i GT Open, annet enn at de kjører med et annet dekkfabrikat i det italienske mesterskapet. JAS og Nova satser hardt i Italia, og det spares ikke på ressursene når de får med Bonanomi som førerveileder på en test, sier Marcus Påverud.

De to løpene på Imola kommende helg er runden nr. 7 og 8 i International GT Open. ProAm-klassen i dette mesterskapet holder høy klasse, og på plassene bak Marcus Påverud på sammenlagtlisten ligger østerrikeren Christian Klien, som har kjørt 49 Formel 1-løp, samt italieneren Loris Spinelli med flere totalseire i Lamborghini Super Trofeo.

-Det er nesten litt i drøyeste laget, for dette er førere med resultater og erfaring som ligger langt over det jeg kan skilte med. Likevel ser jeg positivt på det, for det er nettopp i konkurranse med så gode førere jeg har mulighet til å utvikle meg. Og jeg har selvsagt ikke tapt på forhånd, sier Marcus Påverud!

 

Tidskjema GT Open Paul Ricard:

Fredag 23.07 09.35-10.35 Fri Trening 1

13.40-14.40. Fri Trening 2

Lørdag 24.07  09.00-09.30 Kvalifisering 1

14.25             Race 1 (70 min.)

Søndag 25.07  09.00-09.30 Kvalifisering 2

14.55             Race 2 (60 min.)

Alle løpene i GT Open-mesterskapet sendes direkte på Youtube under titelen International GT Open series. Link til sendingene på www.gtopen.net