Pressemelding: Marcus Påverud klar for GT World Challenge 

Marcus Påverud tar et stort steg videre i sin racingkarriere  i 2022, som «junior fabrikksfører» for Lamborghini.

21-åringen fra Lier skal kjøre en Lamborghini Huracan GT3 for det italienske teamet Vicenzo Sospiri Racing og Lamborghini Squadra Corse i GT World Challenge Endurace-mesterskapet, som blant annet inkluderer 24-timers løpet på Spa Francorchamps i Belgia. Marcus har før sesongen også blitt innlemmet i Norges Bilsportforbunds Elitelandslag.

-GT World Challenge er definitivt et steg opp fra GT Open-mesterskapet som jeg kjørte i fjor. 24 timers løpet på Spa er kanskje det tøffeste og viktigste GT-løpet i verden, og det blir utvilsomt en stor utfordring, sier Marcus Påverud.

Allerede om en drøy uke starter forberedelsene til årets sesong med offisiell test på Paul Ricard-banen i Frankrike. Før sesongåpningen på Imola i Italia første helg i april blir det ytterligere to tester. I 2021 kjørte Marcus en Honda i GT Open-mesterskapet og var med på å sikre 2.plassen i Pro Am-klassen med dansk makker, men da fikk han nesten ikke testkjøre.

-GT World Challenge med Lamborghini blir helt annerledes, med ordentlige forberedelser og mye testkjøring før sesongstart. Var det noe jeg manglet i fjor var det kjøretid i bilen, og jeg følte veldig på at jeg måtte ta fatt på nytt hver gang vi skulle kjøre løp. Med lite kjøring blir det også vanskelig å utvikle seg videre. Nå blir det helt annerledes med oppfølging fra Lamborghini-fabrikken og en virkelig seriøs satsing, forteller Marcus Påverud.

Lamborghini har satt sammen et skikkelig internasjonalt lag i bilen som Marcus skal kjøre. I alle løpene er det tre førere som deler på kjøringen, og Marcus får Baptiste Moulin fra Belgia og Luis Michael «Miji» Dörrbecker fra Mexico som sine lagkamerater.

-Moulin kjenner jeg ganske godt, for han deltok i GT Open med en Lamborghini i fjor og tok da en total 4.plass i mesterskapet. Mexikanske Dörrbecker må jeg innrømme at jeg ikke har mye kjennskap til, men i og med at dette er en offisiell satsing i regi av Lamborghini regner jeg med at det er et jevnt og sterkt lag vi kan mønstre, sier Marcus Påverud.

Vincenzo Sospiri Racing er Lamborghinis offisielle team i GT-racing. Foruten bilen der Marcus er en av sjåførene, stiller teamet med ytterligere en Lamborghini Huracan, som skal kjøres av Michele Beretta fra Italia, Benjamin Hites fra Chile og Yuki Nemoto fra Japan. De seks førerne i teamet representerer altså seks forskjellige nasjoner. Vincenzo Sospiri, som eier og driver teamet, har selv omfattende erfaring med racing på høyt nivå, og har oppnådd sterke resultater i Formel 3000, IndyCar og sportsvognsracing.

-Dette blir utrolig spennende og en stor utfordring. Jeg har en god følelse for bilen, som jeg testet i fjor høst og som passer min kjørestil bedre enn Hondaen jeg kjørte i GT Open. Team og teamledelse er profesjonelle til fingerspissene, og Lamborghini-fabrikken står bak med ansvar for oppfølging av denne satsingen. Jeg har rett og slett fått en fantastisk sjanse til å videreutvikle meg og forfølge ambisjonene om å bli profesjonell racerfører på heltid, sier Marcus Påverud.

I alt er det 29 biler som foreløpig er påmeldt i GT World Challenge. Bilmerker som Lamborghini, McLaren, Audi, Mercedes, Bentley, Porsche, Ferrari og BMW deltar med offisielle team, og blant førerne er 22 nasjoner representert. Sesongen starter allerede første helg i april med tre timers løp på Imola i Italia, og det absolutte høydepunkt blir 24-timers løpet på Spa Francorchamps i Belgia siste helg i juli.

 

TERMINLISTE FANATEC GT WORLD CHALLENGE ENDURANCE 2022

01-03.04                Imola, Italia – 3 Hours of Imola

03-05.06                Paul Ricard, Frankrike – Circuit Paul Ricard 1000 km

28-31.07                Spa Francorchamps, Belgia – Total 24 Hours of Spa

02-04.09                Hockenheimring, Tyskland – 3 Hours of Hockenheim

30.09-02.10           Circuit de Barcelona Catalunya, Spania – 3 Hours of Barcelona