Pressemelding: Marcus Påverud klar for Hockenheim

Marcus Påverud er klar for årets tredje løpshelg i GT World Challenge Europe Sprint Cup på Hockenheim i Tyskland kommende helg.

Liergutten kjører sammen med Baptiste Moulin fra Belgia i en Lamborhini Huracan Evo GT3 for det italienske VSR-teamet i det som regnes som verdens tøffeste mesterskap for GT-biler.

-Det ble skuffende resultater i de forrige løpene på Misano, men vi håper at det skal fungere vesentlig bedre på Hockenheim. Det var ekstremt varmt på Misano, og dette kombinert med en ugunstig BOP (Balance of Performance) for vår Lamborghini, gjorde rett og slett at vi ikke var konkurransedyktige, sier Marcus Påverud .

BOP (Balance of Performance) er et virkemiddel arrangørene av mesterskapet har for å utjevne prestasjonsforskjeller på bilene i mesterskapet. Dette kan dreie seg om justering av motoreffekt, aerodynamikk, vekt og andre detaljer på bilene som påvirker prestasjonsnivået. Det er ni fabrikksteam som deltar med biler i mesterskapet og disse bilene er til dels svært forskjellige i karakteristikk og spesifikasjon. Poenget med BOP er å utjevne forskjellene og dermed få en så jevn konkurranse som mulig ute på banene.

-I vårt tilfelle fungerte det dårlig på Misano, da vi manglet hastighet på rettstrekningene. Dette blir høyst sannsynlig justert til Hockenheim, og da bør vi bli mer konkurransedyktige. Banen i Tyskland er for øvrig en bane jeg både kjenner og liker godt, så jeg er optimist foran denne helgen, sier Marcus.

Det skal kjøres to løp i helgen, begge med en times varighet. Marcus Påverud og hans belgiske makker Baptiste Moulin deltar i Silver Cup, der de i sesongdebuten på Brands Hatch i mai sikret seier i et av løpene. I alt ti av bilene i startfeltet deltar i Silver Cup. Totalt starter hele 41 biler på Hockenheim, med førere fra mer enn 20 nasjoner og biler fra ni forskjellige bilfabrikker.

 

Tidsplan GT World Challenge Sprint Cup Hockenheim

Fredag 1.september

09.30-10.50 Fri Trening

14.20-15.40 Pre Qualifying (Fri Trening 2)

Lørdag 2.september

9.50-10.15 Kvalifisering 1 (Live TV)

14.00-15.00 Race 1 (Live TV)

Søndag 3.september

09.55-10.20 Kvalifisering 2 (Live TV)

14.35-15.30 Race 2 (Live TV)

Kvalifisering og løp kan følges direkte på nett-TV på www.gt-world-challenge-europe.com