Pressemelding: Marcus Påverud mot Valentino Rossi

Marcus Påverud får roadracing-legenden Valentino Rossi som en av sine konkurrenter når sesongen for GT World Challenge starter på Brands Hatch i England i mai. Marcus skal kjøre en Lamborghini Huracan GT3 for det italienske teamet VSR i GT-mesterskapet som regnes som verdens hardeste, og han skal også være med på teamets satsing i 24 timers løpet på Spa Francorchamps i Belgia.

-Det er klart det er ekstra moro å kunne stille på startstreken sammen med en motorsportsutøver som har samme status i roadracing som Lewis Hamilton har i Formel 1. De har faktisk samme antall VM-titler begge to, nemlig sju i MotoGP for Rossi og det samme antall i Formel 1 for Hamilton. Jeg kjørte noen løp mot Rossi også i fjor, og han er absolutt en dyktig bilfører, noe han har vist med flere gode resultater i GT-mesterskapene de siste par årene, sier Marcus Påverud.

22-åringen fra Lier ser fram mot sin andre sesong i GT World Challenge, men skal i år kjøre i Sprint-mesterskapet som har et annet format enn langdistanseløpene han kjørte i fjor. Konkurransen blir likevel minst like hard, med deltakelsen av mellom 40 og 50 biler, førere fra mer enn 25 nasjoner og fabrikkslag fra Lamborghini, Mercedes, Audi, Aston Martin, Porsche, Ferrari, Bentley og McLaren til start i hvert løp.

-I fjor kjørte jeg i langdistanseserien med løp som varte i tre timer fordelt på tre førere. I år blir det to løp hver helg med en times varighet og kjøringen fordelt på to førere. Det betyr strategien blir noe annerledes med generelt høyere tempo og tøffere satsing fra start til mål, sier Marcus.

Marcus, som tidligere er europamester i GT4-klassen og som også i år er med i Norges Bilsportforbunds Elitelandslag, har sikret seg en flerårig kontrakt med Lamborghini-fabrikken. VSR-teamet er i år offisielt fabrikksteam for Lamborghini i GT World Challenge og skal delta med tre biler i mesterskapet. Marcus skal ha Baptiste Moulin fra Belgia som makker gjennom sesongen, og de to kjørte flere løp sammen i fjor også. VSR-teamet,som er basert i italia, drives av den tidligere Formel 1- og Indycar-føreren Vincenzo Sospiri.

-Satsingen til Marcus er veldig spennende, og ikke minst riktig for en utøver som drømmer om en karriere som profesjonell bilsportutøver, sier Atle Gulbrandsen, sportsjef i Norges Bilsportforbund.

-Det er i GT-racing det er flest muligheter for å ende opp som profesjonell, og det finnes ikke et GT-mesterskap i verden med høyere nivå enn GT World Challenge. Dette er et fantastisk mesterskap for å få vist seg fram, og med tanke på Marcus sitt gode tempo tidligere tror jeg han kommer til å gjøre det veldig bra i årets sesong, sier Gulbrandsen.

I tillegg til de fem løpshelgene som utgjør GT World Challenge-mesterskapet skal Marcus Påverud også kjøre 24 timers løpet på Spa Francorchamps i Belgia i månedskiftet juni/juli. Dette er sesongens viktigste og tøffeste løp i internasjonal GT-racing, der Marcus også i fjor utmerket seg med sterk innsats for VSR-teamet. Bilen hans endte på 4.plass i Silver Cup og som nr. 21 totalt av mer enn 60 startende biler i det krevende løpet. Av de åtte førerne på VSR-teamets to biler kjørte Marcus inn til den beste rundetiden av samtlige.

-24 timers løpet på Spa blir selvsagt årets høydepunkt. Det er ikke mye som kan måle seg med å kjøre et langt «pass» midt på natta på en bane som er en av verdens mest krevende. Jeg gleder meg til årets sesong og håper å kunne markere meg med så gode resultater at det også vil gi enda bedre muligheter til å realisere ambisjonene om å bli racerfører på heltid, sier Marcus Påverud.

 

Fotos: Kakophotography

 

Terminliste GT World Challenge Sprint 2023

 13-14.mai              Brands Hatch, England

15-16.juli               Misano, Italia

2-3.september     Hockenheim, Tyskland

16-17.september Valencia, Spania

14-15.oktober      Zandvoort, Nederland

27.juni-2.juli                    Spa Francorcamps, Belgia  –  24 timer