Pressemelding: Marcus sikret sølvet

Med en 5. og en 6.plass på Circuit de Catalunya i Barcelona sikret Marcus Påverud og hans danske makker Jens Reno Møller sølvet sammenlagt i Pro Am-mesterskapet med sin Honda NSX GT3 i GT Open Series i helgen.

2.plassen i det internasjonale GT-mesterskapet ble klar allerede på lørdag, etter et løp der den dansk-norske duoen kjørte seg opp 18 plasser totalt etter en påkjørsel og snurring i første runde.

Denne helgen handlet først og fremst om å fullføre på fornuftig vis og ikke miste 2.plassen i mesterskapet. Kjøremessig ble det ikke en av de mest minneverdige opplevelsene, men vi kan være stolte av at vi faktisk har fullført og tatt poeng i samtlige av de 14 løpene vi har kjørt i GT Open i år. Det er vi de eneste som har klart, sier Marcus Påverud.

Lørdagens løp ble helgens beste etter en vanskelig start. Jens Reno Møller fikk en snurring og krysset målstreken helt sist i det 29 biler store startfeltet ved målpassering etter en runde. Dansken kjørte seg opp gjennom feltet og passerte mange biler i den langsommere GT Cup-klassen og Marcus avanserte også noen plasser etter at han hadde overtatt bilen halvveis. I mål ble 11.plass totalt i løpet og 5.plass i Pro Am-klassen. Ettersom teamet som lå på plassen bak Påverud og Møller i sammendraget bare klarte en 7.plass, var også sølvet i Pro Am-klassen klart før søndagens løp.

21-åringen fra Lier jobber nå for en videre utvikling av sin karriere og ambisjonene om å bli profesjonell racerfører. I løpet av helgen i Barcelona har han diskutert mulighetene for neste sesong med flere team.

-Den store utfordringen i år er at vi er de eneste som har kjørt Honda. Bilen har vært brukbart konkurransedyktig, men i og med at det kun er oss som har kjørt en slik bil blir grunnlaget for videreutvikling veldig vanskelig, for  vi har ikke hatt andre team å utveksle data med. Derfor ser jeg på andre muligheter neste år, men det kan bli hva som helst av Mercedes, McLaren eller Lamborghini. Jeg ønsker også å avansere til GT World Challenge, der Endurance-mesterskapet som blant annet inkluderer 24 timer på Spa, foruten flere 6 og 8-timers løp, er det mest fristende. Foreløpig er alt åpent, men jeg har mange baller i lufta og målsettingen er å kunne ha noe klart for 2022 senest i desember, sier Marcus Påverud.