Pressemelding: Markus Engan Aasens første seier

Fra start til slutt tronet Markus Engan Aasen øverst på resultatlisten, da Knut Bjerkes minneløp ble gjennomført på gokartbanen Varna, like utenfor Moss.

– Dette var gøy! Endelig var det min tur til å stå øverst på pallen. Etter mye trening i det siste, var det så kult å kjøre først i mål, sier Markus Engan Aasen fornøyd.

Holeværingen klinket til med bestetid på trening, tidskjøring og i alle heatene. Han var også først i mål på de to innledende heatene og i finalen.

– Jeg hadde en god følelse før løpet, og det er første gang jeg har turt å si det høyt før et løp– at nå skal jeg vinne. Det var treningen på hjemmebanen min i Sigdal forrige helg, som gjorde at jeg turte å kjøre ordentlig fort igjen, sier han stolt.

For den aller førere seieren til unge Engan Aasen, kommer etter ett år med mye «stang ut» i hans første sesong i Cadetti (gokartklasse).

– Markus startet fjorårets sesong med en krasj i nettopp Sigdal da han fortsatt var debutant og kjempet om seieren. Etter det har han jobbet hardt med å stole på seg selv, og vi har sett at det har løsnet mer og mer i vinter. Det var så gøy å se at råskapen i han var tilbake, forteller pappa Marius Aasen stolt.

Om to uker er han tilbake i IAME-serien Benelux, hvor han kjører i en høyere klasse enn hva han har lov til i Norge. Der skal han kjøre på en helt ny bane i Frankrike. Før det skal han kjøre Trøgstad Big Prize her hjemme i Norge.

Knut Bjerkes minneløp kort oppsummert:

 

  • Warm up: P1
  • Tidskjøring: P1
  • 1. innledende: P1
  • 2. andre innledende: P1
  • Finale: P1