Pressemelding: Møller Bil Motorsport er tilbake

Etter to år på sidelinjen grunnet koronapandemien, planlegger Møller Bil Motorsport å kjøre i det tyske langdistansemesterskapet på Nürburgring igjen kommende sesong.

Koronapandemien har gjort det krevende å drive motorsport, og de to siste årene har Møller Bil Motorsport valgt å ikke delta i konkurranser.

– Så lenge smittesituasjonen har vært usikker har vi valgt å holde oss hjemme, men nå planlegger vi å kjøre igjen kommende sesong. Vi tror situasjonen rundt både smitte, vaksinedekning og reiserestriksjoner vil gjøre et «comeback» mulig for oss i 2022, sier teamsjef for Møller Bil Motorsport, Marius Misfjord.

Ett mesterskap – fem løp
Dermed er det bare å «børste støvet» av teamets Audi RS3 LMS, og planen er å kjøre fem løp i det tyske langdistansemesterskapet, som nå har byttet navn fra VLN til NLS (Nürburgring Langstrecken Serie). Som tidligere skal det norske teamet delta i TCR-klassen, og Audi-en fra 2017 blir noe oppgradert før sesongstart.

I tillegg til den offisielle testen før sesongstart, skal Møller Bil Motorsport kjøre løpene som går den 9. april, 23. april, 25. juni, 8. oktober og 22. oktober. Alle løpene går på Nürburgring Nordschleife, verdens lengste racerbane på 24,4 kilometer.

Møller Bil Motorsport fortsetter også med de samme sjåførene, nemlig Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

Tar med både ansatte og samarbeidspartnere på tur
– Det har vært to lange år på sidelinjen, så nå håper vi at vi kommer i gang igjen til våren. Vårt konsept med at vi tar med ansatte fra både Møller Bil og samarbeidspartnere på tur har vært en kjempesuksess siden vi startet teamet i 2008, og det har vært savnet i vårt konsern de to siste årene, sier teamsjefen.

Bortimot 200 gjester skal etter planen være med Møller Bil Motorsport til Tyskland i 2022, samt at noen ekstra heldige også skal få være gjestemekanikere under løpene.

– Vi avsluttet 2019-sesongen på toppen av pallen, og håper jo at vi kan hevde oss i tet også etter to år på sidelinjen. Men det aller viktigste er at vi kommer tilbake til start, så får vi vurdere de sportslige ambisjonene etter det, avslutter Misfjord.