Pressemelding: Nær full klaff på Vamoen

Elina Lie Rolfsen, NMK Modum & Sigdal, passerte målstreken som førstemann i finalen på lørdag, men en uheldig tidsstraff for front fairing (frontfanger er trykket inn) sendte Hokksund-jenta ned på 4. plass av totalt 27 deltakere.

IAME series rd3 ble kjørt på Vamoen på lørdag.

Vi har hatt to løp i serien med OK resultater, uten at vi helt har funnet godfølelsen. Det har manglet litt på topptempoet, og vi har brukt tiden godt frem til dette løpet for å finne tilbake til det.

Treningene frem mot løpet har gitt gode svar og vi følte nå at noe var på gang…

Vamoen var en ukjent bane for oss, kun vært der en gang tidligere, kjørte Mini i 2018, så lite å ta med oss fra det..

Elina er flink til å ta nye baner og likte denne krevende banen med en gang. Mange svingkombinasjoner og temposkifter her, og tempoet var bra allerede på treningspassene.

Tidkjøringen viste at Elina var med, det ble P2.

Elina kjørte smart i heatene, vanskelig med 2. sporet i starten, men hun taklet det bra. Kjørte seg opp igjen i feltet og trygget inn til en P3 og en P2 i de to heatene.

Dermed ble det startspor 2 også i finale 1. Falt noe tilbake i starten, men også denne gangen kjørte hun seg opp til 2. plass i mål.

Vi hadde en god følelse foran finale 2 og hadde også kart som fungerte helt topp. Etter en litt rotete start, med rødflagg og omstart, så kommer hun seg til slutt ut som nr 3.

Det blir mye køkjøring og trange spor i den første runden, og det ender med en bråstopp foran henne som gjør at fangeren blir trykket inn. Vi så at tempoet hennes var bra, og hun fortsatte i samme tempo de neste rundene.

Plukket så inn de to i tet, og klarte å komme seg forbi. Fikk raskt en god luke og kjører i mål nesten to sekunder foran nestemann. En følelse hun har ventet på en stund, og dermed ble 5 sek tillegg for front fairing fort glemt.

P1 ble da til P4 i sluttresultat, men vi er likevel meget fornøyd med helgen på sørlandet.

Elina vinner X30 lady cup i dette løpet, og tar også med seg bra med poeng i IAME series totalcupen (2. plass i finale 1 og 4. plass i finale 2).

(foto: Petter Rolfsen)