Pressemelding: Nakken brøt i Barcelona

I helgen ble finaleløpet i GT World Challenge kjørt i Spania. 3-timersløpet var på Circuit de Barcelona-Catalunya, rett utenfor Barcelona.  Det så lenge lovende ut for Marius Nakken,  men dessverre måtte han og teamkollega Mikkel Pedersen bryte med tekniske problemer da det gjenstod 30 minutter av løpet. 

Team Norway sjåfør Marius Nakken og teamkollegaene Giorgio Roda og Mikkel Pedersen startet treningsomgangene godt, og Porschene viste seg å være raskere enn forrige løp. Etter treningen hadde Nakken  22. tid av 125 sjåfører. Også kvalifiseringen var god, og de fikk et godt utgangspunkt til løpet, med 5. startspor i sin klasse.

Giorgio Roda startet løpet, men tapte mange plasser den første timen. Nakken tok over bilen, før Pedersen skulle avslutte den siste. Både Nakken og Pedersen var blant de raskeste på banen, og kjørte seg opp igjen flere plasser. Det så lenge lovende ut, men Pedersen og teamet måtte etterhvert bryte pga. problemer med girkassen.

– Vi hadde god fart gjennom hele helgen. Porschene funket også bedre enn forrige løp i Tyskland. Mikkel og jeg kjørte raske jevne runder, men Roda manglet litt fart, som ga meg og Pedersen en litt tyngre jobb etter en times kjøring.  Det er kjedelig å avslutte løpet på denne måten, men på en annen side var det godt å se at alle Porschene funket så bra og at Mikkel var raskere enn Porschen som vant løpet, sier Nakken.

Den andre Porschen i teamet vant til slutt løpet etter å ha lagt i ledelsen den siste timen. Rundetidene til Nakken var innenfor topp 10 etter han kom seg forbi trafikk mot slutten av sin kjøring, og Pedersen var faktisk raskere enn alle i vinnerbilen, både med raskeste rundetid og gjennomsnittstid.

Før denne sesongen tok Nakken steget videre i Porsche og har konkurrert i langdistanseserien GT World Challenge. I år har han kjørt mot bilfabrikanter som Ferrari, Audi, Mercedes, BMW, McLaren, Bentley og Lamborghini.

– Det har vært veldig mye nytt, først og fremst med bilen. Den er raskere og mer komplisert å kjøre. Jeg føler jeg har fått vist frem mitt potensiale. Jeg har jevnt over levert godt og ikke gjort noen store feil, som er viktig i et slikt mesterskap, avslutter Nakken